Hlavní obsah

Rekonstrukce ústeckého aquaparku spěje do finále

Novinky, Stanislava Dvořáková

Městská společnost Tepvos Ústí nad Orlicí vstoupila do závěrečného finiše příprav otevření aquaparku na letní sezónu 2018. Návštěvníkům zpříjemní koupání rozsáhlou rekonstrukcí bazénů a instalací nových atrakcí.

Foto: info Tepvos

Celkový pohled na současnou rekonstrukci aquaparku.

Článek

Městská společnost Tepvos připravuje pro letošní letní sezonu řadu změn, které budou přínosem pro provoz a využití aquaparku.

Z důvodu havarijního stavu keramických obkladů a značné ztráty vody uniklé netěsností dna bylo po 17 letech provozu aquaparku přistoupeno k celkové rekonstrukci van bazénů. Nová nerezová konstrukce bude mít podstatně vyšší životnost než jiná řešení a navíc minimalizuje riziko úniku vody.

Při této rekonstrukci došlo zejména k demolici části bazénů, odkrytí a úpravě technologických rozvodů, včetně výkopů rozvodů kolem bazénů, navážení a přípravě nerezových segmentů stěn. V průběhu prací bylo pak nutné reagovat na skutečný technický stav některých stavebních částí a řešit celou řadu technických problémů, což vůči stanovenému plánu práce znamenalo prodloužení i zdražení.

Instalací nových nerezových van do bazénů však dojde ke zlepšení kvality vody a zvýšení jejího tepelného ohřevu, což jistě bude příjemným zjištěním pro koupající. Zároveň dochází ke kompletní výměně vstupních brodítek a nových sprch.

Zároveň dojde k instalaci řady nových atrakcí ve velkém i dětském bazénu. Pro dospělé jsou připraveny stěnové příčky s vodní clonou, vytvářející gejzíry, dále vířivky a proudové chrliče a na nejmenší je pamatováno s jemnými chrliči, tzv. hříbky.

Temperamentní teenageři se budou moci vydovádět na lanových prvcích nad vodou s umístěným basketbalovým košem v prostoru bazénu. Noční koupání bude obohaceno barevným neonovým osvícením pod hladinou.

Dokončení prací a napouštění bazénů je plánováno na 20. červen, slavnostní otevření po rozboru vzorků vody se předpokládá v pátek 22. června - o víkendu by byl v případě přívětivého počasí aquapark již v plném provozu.

Drobným nedostatkem však zůstane menší prostor na opalování, kdy některé části zasažené stavbou budou bez travního povrchu, který bude sice zasetý, ale musí se počkat na jeho vzrůst.

Přesto všichni zainteresovaní pracovníci Tepvosu věří, že teplá a čistá voda v nových bazénech a nové možnosti letního vyžití na různých atrakcích přinesou návštěvníkům spokojenost v tomto vylepšeném zábavném prostředí.

Reklama

Výběr článků

Načítám