Hlavní obsah

Rekonstrukce Nádražní ulice v Ostravě vstoupí do druhé etapy

Novinky, Josef Zajíc

Jedna z nejvýznamnějších ostravských dopravních tepen Nádražní ulice podstoupila v roce 2015 první polovinu kompletní omlazovací kůry. První úsek od ulice 30. dubna po ulici Stodolní je již opraven a v provozu. Od 1. dubna do 30. listopadu letošního roku bude probíhat II. etapa rekonstrukce Nádražní ulice.

Foto: Josef Zajíc

Rekonstrukce Nádražní ulice v Ostravě. 16.3.2016. Zde započne rekonstrukce a zjednokolejnění . Bude posunuta zastávka Stodolní. Pohled od Přívozu.

Článek

Zahrne druhou část Nádražní ulice v úseku mezi ulicemi Stodolní a ulicí 28. října, který také podstoupí rekonstrukci inženýrských sítí, veřejného osvětlení, vodovodu, kanalizace, rekonstrukci tramvajové trati, rekonstrukci komunikace a chodníků. Součástí stavby je také rekonstrukce plynovodů - investorem je společnost RWE GasNET.

Předpokládané investiční náklady rekonstrukce ulice Nádražní - II. etapy, financované z rozpočtu města, činí 81,5 miliónů korun.

Dopravní omezení:

Od 1. do 4. dubna bude zastavena zcela tramvajová doprava, protože v té době dojde k zjednokolejnění tramvajové dopravy v úseku od ulice Mlýnské až po ulici Stodolní. Zastávka tramvaje Elektra bude znepřístupněna a po dobu rekonstrukce, tedy do 30. listopadu, bude v provozu jen zastávka Karolina. Opačné zjednokolejnění bude následovat od 4. do 6. června.

V průběhu prázdnin je naplánovaná od 25. července do 27. srpna měsíční výluka tramvají. V té době se bude budovat moderní, odhlučněné a bezpečnější kolejiště. Po rekonstrukci budou chodníky na zastávkách rozšířeny o nástupiště s obrubníkem, dosáhnou až ke kolejím. Uváděná tramvajová doprava bude do zkušebního provozu zavedena od 28. srpna. 

Pro pěší bude vše zachováno. V místě překopů budou zřizovány provizorní přechody (lávky), přístup k nemovitostem bude zajištěn.

Omezení v automobilové dopravě budou mít dvě fáze:

První fáze bude zahájena od 1. dubna od 5.00 hodin a ukončena 4. dubna ve 24.00 hodin. Bude uzavřena ulice Nádražní ve směru od Přívozu na Novou Karolinu v úseku od Mlýnské ulice po ulici 28. října (pravá strana) i ve směru z Nové Karoliny do Přívozu v úseku od ulice Zámecké po ulicí Mlýnskou (levá strana).

Druhá fáze bude zahájena 5. dubna od 00:00 hodin a ukončena 4. června v 5.00 hodin. Uzávěra bude ve směru ze směru z Přívozu na Novou Karolinu v úseku od Mlýnské ulice po po ulici 28. října (pravá strana). A dále ve směru z Nové Karoliny do Přívozu v úseku od ulice. Čs. legií po ulici Mlýnskou (levá strana).

Průjezd křižovatkou ulice 28. října s Nádražní po ulici 28. října od ulice Pivovarské a od ulice Na Karolině ve směru do Ostravy-Poruby nebude možný.

O organizaci automobilové dopravy v dalších fázích bude veřejnost informována v květnu. Informace budou také aktualizovány na webu: nadrazni.ostrava.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám