Hlavní obsah

Ředitel Severočeského divadla Miloš Formáček má správný čich na dobré umělce

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na počátku února Herecká asociace vyhlásila v Národním divadle v Praze nominace na prestižní Ceny Thálie za rok 2014. Do širší nominace se probojovali také muži ze Severočeského divadla z Ústí nad Labem. Touto kategorií chtěla asociace upozornit na pozoruhodné umělecké výkony.

Foto: Felix Pašek

Tisková konference - vyhlášení Ceny Thálie

Článek

Ředitel ústeckého divadla Miloš Formáček má prostě ten správný čich při obsazování rolí - nominace za své role získali Jaroslav Kovacs za roli Tassila Endrödyho-Wintterburga v operetě Hraběnka Marica a Ondřej Socha za roli Vaška v opeře Prodaná nevěsta.

Správný čich Miloše Formáčka dotvrzuje do třetice ve své podstatě také obsazení Michaely Noskové, která ztvárnila Alenu v Noci na Karlštejně. Sice se za tuto roli nedostala do užší nominace, ta přišla za roli Rádkyně Ony v muzikálu Sněhová královna, ale možná chybělo jen málo… Na prknech ústeckého divadla ji ještě diváci mohou vidět v představení opery Tosca, kde zpívá titulní roli.

O laureátech rozhodují na základě návrhu odborných porot členové devítičlenného kolegia, v jehož čele je letos poprvé skladatel Zdeněk Barták. Mohou udělit i zvláštní cenu za mimořádný umělecký přínos českému divadelnímu umění v kterémkoliv z oborů.

Slavnostní večer s vyhlášením Cen Thálie 2014 se uskuteční 28. března v Národním divadle v Praze a v přímém přenosu ho bude vysílat ČT1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám