Hlavní obsah

Rally veteránů startuje za tři měsíce, hlásí se účastníci z Česka i zahraničí

Novinky, Petr Zbudil

Do konání Oldtimer Bohemia Rally 2014 – FIVA v Mladé Boleslavi zbývají ještě více než tři měsíce a pořadatelé již evidují téměř dvacet závazných přihlášek z tuzemska i zahraničí.

Článek

„Kompletní seznam přihlášených posádek zveřejníme až po uzavření příjmu přihlášek,“ uvedl ředitel Oldtimer Bohemia Rally 2014 – FIVA Mgr. Josef Macoun.

Zatím nejstarším přihlášeným vozem je Ford T – Canada z roku 1915, který bude řídit Jiří Pešán. Tento vůz má pod kapotou čtyřválcový motor o objemu 2,9l a výkonu 15 kW a dokáže jet rychlostí až 72 km/h.

Další vozidlo, které je přihlášené, je Praga Alfa Kellner Kabrio Václava Průchy. Přihlášení jsou také Jiří a Renata Vítkovi, kteří budou chtít po předloňském a loňském vítězství uzavřít pomyslný hattrick s vozem Aero 30 Roadster z roku 1939. Přihlášení jsou také tři účastníci na dvou kolech (nebo třech kolech). Například krásný motocykl BSA 770 přiveze pravidelná účastnice Libuše Šulcová.

Centrem mezinárodně významného setkání automobilových veteránů bude Vzdělávací Centrum Na Karmeli. Jedná se o historickou část města, do které je unikátně zakomponovaná moderní budova vysoké školy vybudovaná mladoboleslavskou automobilkou. Tu obsadí sídlo ředitelství, zde bude probíhat administrativní přejímka a v těsné blízkosti v parkovacím domě bude probíhat technická přejímka.

Na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi vyroste startovní rampa, ze které se všichni historičtí krasavci vydají na trať všech tří dnů. Oldtimer Bohemia Rally 2014 se jede od čtvrtka 5. června do soboty 7. června. První den posádky své vozy provedou večerními ulicemi Mladé Boleslavi a nejbližším okolím.

V pátek dopoledne vyrazí z Mladé Boleslavi na vrch Tábor u Lomnice nad Popelkou a odpoledne se do pořadatelského města vrátí. Sobotní putování je naplánované do Benešova nad Ploučnicí, kde si závodníci a motory vozidel odpočinou na Náměstí Míru. Ten samý den se rally vrátí do Mladé Boleslavi a vyvrcholí večerním slavnostním vyhlášením výsledků s předáním cen.

Reklama

Výběr článků

Načítám