Hlavní obsah

Rajská filmová noc v klášteře v Plasích, tentokrát s dvojicí Bohdalová – Menšík

Novinky, Monika Bundová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napětí a temná atmosféra... Tentokrát se na stříbrném plátně objeví neprávem opomíjený skvost československé kinematografie s názvem Vražda Ing. Čerta. Pod širým nebem na rajském dvoře kláštera v Plasích se můžete těšit na herecký koncert Vladimíra Menšíka a Jiřiny Bohdalové.

Foto: Monika Bundová

Rajská filmová noc

Článek

Rajské filmové noci, tedy promítání filmů na rajském dvoře kláštera v Plasích, se v letošním roce nesou ve znamení napětí, temné atmosféry s drobným přídechem hororu. Tomu odpovídá i snímek zvolený pro druhou Rajskou filmovou noc.

Film už samotným názvem - Vražda Ing. Čerta - evokuje detektivní zápletku. Ale vězte, že v tomto filmu jde rozhodně o víc než jen o vraždu, skutečného čerta, krvavý biftek, sněžného muže či karty.

Tento trochu opomíjený skvost československé kinematografie natočila známá scénáristka a režisérka Ester Krumbachová v nelehkém roce 1970. Do hlavních rolí obsadila Jiřinu Bohdalovou a Vladimíra Menšíka. Vedle tohoto vskutku výjimečného hereckého duelu uvidíte také famózní Helenu Růžičkovou či Ljubu Hermanovou.

Promítání startuje 24. července od 21.30 v příjemném a poklidném prostředí rajského dvora, který budou mít návštěvníci možnost si před začátkem v klidu projít, stejně jako ambitové chodby. Klášter se divákům otevře 21:15. Vstupné je již tradičně 80 Kč. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám