Hlavní obsah

Rajhrad připravuje tradiční petropavelskou pouť

Novinky, Jiří Smutný

O víkendu se v Rajhradě koná petropavelská pouť. Na komunikaci Rajhrad - Rajhradice od hlavní křižovatky u radnice po Pitrův most bude probíhat stánkový prodej v obou směrech. Veřejné prostranství „V aleji“ bude sloužit zejména dětem, kterým nabídne kolotoče, houpačky a další zábavu.

Foto: Jiří Smutný

„V aleji“ se připravují pouťové atrakce

Článek

Již v sobotu 1. července bude v benediktinském klášteře otevřena výstava lilií, přístupná od 9 do 17 hodin. Ve 20 hodin se ve sportovním areálu fotbalového klubu RAFK Rajhrad uskuteční petropavelská zábava. Vstupné činí 100 korun, hrát bude skupina Stone, občerstvení je zajištěno.

Hlavním pouťovým dnem bude neděle 2. července. V opatském chrámu sv. Petra a Pavla bude sloužena mše svatá, a to v 8.00 a v 10.30 hodin. V klášteře bude pokračovat výstava lilií.

Po oba dva dny bude probíhat stánkový prodej. Prodejci nejsou předem registrovaní, místní poplatek za zábor veřejného prostranství 100 korun za metr čtverečný se bude vybírat až na místě.

Veřejné prostranství „V aleji“ mezi městem a klášterem bylo na dobu pouti pronajato soukromému provozovateli zábavných zařízení. V současné době jsou v tomto místě postupně instalovány obvyklé pouťové atrakce, jako kolotoče, houpačky a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám