Hlavní obsah

Ragbisté RC Mountfield Říčany jsou po pěti letech opět mistry Česka

Novinky, Petr Skála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ragbisté Říčan poslední červnovou sobotu vybojovali po pěti letech šestý titul mistrů Česka. Ve finále play off extraligy na hřišti Josefa Kohouta porazili obhájce prvenství Slavii Praha 21:10 až po prodloužení. V normální hrací době totiž skončilo utkání plichtou 10:10. Finále se muselo prodlužovat.

Foto: Petr Skála

Štít mistrů 2011 v ragby převzal od starosty Říčan Vladimíra Kořena kapitán Říčan Martin Pekárek za přítomnosti místopředsedy ČSRU Davida Frydrycha

Článek

Utkání zahájili oba soupeři velmi opatrně a odkopy na soupeřovu polovinu hřiště se vzájemně prověřovali v chytání míčů. Čekali na chybu. Tu první udělali hosté, když nechytili překop říčanského kapitána Pekárka a do brankoviště propustili dravého útočníka  Rohlíka. 

Nejmladší hráč na hřišti  Michal Vančura následným kopem zvýšil na 7:0 a pak přidal ještě trestný kop. Slavia se nevzdala a její křídelní útočník Michal Jirman po půli snížil položenou pětkou na rozdíl pěti bodů. Po třech minutách na hřišti nový muž RC Říčany Jan Šedivý nešťastně přihrál  míč na útok, ale jeho přihrávku vystihl Michal Jirman a sólovým během položil druhou pětku Slavie.

Za stavu 10:10 se prodlužovalo dvakrát 15 minut. Středočeši se další půlhodinu do hry pustili s elánem. Nejdříve skóroval kopáč Vančura, posléze se zdálky podařilo bodovat i Vrbovi. Nakonec radost domácích příznivců vyvolal Ragbista roku 2006 Karel Kučera, jemuž na poslední pětku ročníku 2011 ragbyové extraligy přihrál Šedivý.

Na ukazateli svítilo skore 21:10, když rozhodčí Bednařík ukončil finále, po kterém se na mistrovský štít bude vyrývat nový řádek: 2011  RC Moutfield Říčany.   

"Vyhráli jsme, a to je důležité," zněl stručně druhý z trenérské dvojice Říčan Martin Javůrek. "Loni jsem položil při finále jednu pětku a stačilo to. Letos dvě a nestačilo to," řekl jediný bodující hráč Slavie Michal Jirman.

Finále play off ragbyové extraligy 2010 - 2011 (Stadión Josefa Kohouta v Říčanech)

RC Mountfield Říčany   -    Slavia  Praha                21:10 po prodložení  (10:10, 10:0) 

Pětky: 2:2 * Body: Vančura 8, Rohlík a Kučera po 5, Vrba 3 - Michal Jirman 10 * Rozhodčí: Bednařík, Livers, Haitman * Diváci: 1500.

Konečné známé pořadí  2011:1. RC Moutfield Říčany, 2.Slavia Praha,  3. Praga Praha , 4.Sparta Praha, 5.Tatra Smíchov, 6.Dragon Brno, 7. Havířov, 8.Vyškov, 9.Petrovice, 10.Olomouc. 

Reklama

Výběr článků

Načítám