Hlavní obsah

Radnice ocenila mladé reprezentanty i ty, kteří je připravují

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupci Úřadu městského obvodu Ostrava-Jih ocenili v pondělí 20. prosince nejlepší pracovníky s dětmi a mládeží. A také nejlepší děvčata a chlapce, kteří se ve svých aktivitách dobře umístili a reprezentovali nejen svůj klub, ale také městský obvod.

Foto: Josef Zajíc

Ocenění přebírají mažoretky Gabriela Křížová a Alena Chalupová.

Článek

Práce s dětmi je náročná. Nemá nikdy konce. Vést, trénovat, učit děti by mělo být prioritou. Pak si je třeba vážit těch, kteří se celoročně této práci věnují. Vytvářet dětem podmínky, aby mohly své aktivity provádět, by měli rodiče. Výsledky, vítězství  si musí vybojovat děti samy. Pokud se složí dohromady tento ideální trojúhelník, pak je úspěch téměř zaručen. Úspěchem je třeba považovat systematickou celoroční práci. Výsledky - ať jsou jakékoliv - se dostaví.

Starosta pan Mgr.Karel Sibinský v úvodu mimo jiné řekl: "Vážíme si vaší práce a vaší činnosti. Jsme rádi, že tyto sportovní aktivity provádíte, trénujete a navazujete na sebe další zájemce. My o vás víme a děkujeme  vám."

Akce se zúčastnili všichni místostarostové - Ing. Radim Lauko, Ing. Pavel Planka, Bc. Radim Miklas, ale i vedoucí oddělení školství Ing. Sylva Sládečková.

Za své sportovní úspěchy byli oceněni Vojtěch Piskoř a Marek Barva, oba provozují zápas a na svůj věk mají vynikající výsledky. Mimořádné výkony dosahují v mažoretkovém sportu Gabriela Křížová a Alena Chalupová, mistrem světa v taekwon-du ITF se stal ve své kategorii Patrik Svoboda.

Byli oceněnení také ti, kteří s dětmi celoročně pracují. Martin Štorkán vede klub deskových her, Pavel Zvolánek je dlouhodobým trenérem a organizátorem atletiky, Bc. Eva Vajsová vede taneční klub, Jaroslav Přibyl připravuje mladé rybáře, Kamila Procházková je organizátorkou a trenérkou cyklistiky na horských kolech. Patří mezi hlavní pořadatele tradičního cyklistického závodu  Ostravský chachar, který se pořádá vždy počátkem srpna v Bělském lese v Ostravě-Zábřehu. Za mimořádnou práci s dětmi a mládeži byl oceněnn také Lubomír Jagla.

Po slavnostní části následovala společná beseda, kde si všichni mohli o své činnosti popovídat a vyměnit zkušenosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám