Hlavní obsah

Původní český muzikál Romeo a Julie se představí v Hybernii

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tiskové konferenci 9. listopadu byly odhaleny všechny hlavní a vedlejší role a company. Premiéra původního českého muzikálu Romeo a Julie se uskuteční 23. listopadu v 19 hodin za účasti celé řady vzácných hostí i známých osobností.

Foto: Petr Mráček

Tiskovka k muzikálu Romeo a Julie

Článek

Příběh lásky mladých milenců a nenávisti rodů Monteků a Capuletů Romeo a Julie je známý snad všem čtenářům na celém světě. Jde o jedno z nejznámějších děl spisovatele Williama Shakespeara, který nejen že vychází v miliónových nákladech v knižní podobě, ale hraje se po celém světě ve všech významných divadlech. 

Do muzikálové podoby jej zpracovali u nás skladatel Zdeněk Barták s libretem Eduarda Krečmara. Hudební aranže jsou dílem pak syna Zdeňka Bartáka, Daniela Bartáka a Ivana Zelenky.

Muzikál bude mít premiéru v Praze 23. listopadu. Úspěšně se ale již hrál v korejském Soulu, kde měl světovou premiéru již v roce 2002 a na zámku Hluboká, kde se hrál 4 sezóny. K vidění bude napínavé představení se zajímavou scénou, rozmanitými kostýmy, akčními scénami, včetně šermířských...

Zdeněk Barták si spolu s producentkou Emou Krahulíkovou řekli, že nyní je ten pravý čas předvést dílo také v “Mekce českého muzikálu”, v Praze. Právě skladatel Zdeněk Barták je dokonce i držitelem ocenění GRAND PRIX za nejlepší muzikál asijského kontinentu (získal dva asijské Oscary).

Zajímavostí bezesporu je i to, že se v pražském nastudování Romea a Julie objeví zpěváci a herci, kteří již s tímto představením mají své zkušenosti, protože jej hráli právě na Hluboké. „Jsou to Lukáš Randák, Ladislav Korbel či Petr Dopita,” podotkl Zdeněk Barták. 

Jinak se ale v muzikálu objeví i nové tváře, respektive “staré známé” tváře a hlasy, ale nové právě v tomto obsazení, jako například: Michaela Bábor Nosková, Ondřej Bábor, Oldřich Kříž, Jiří Zonyga, Martin Pošta, Dita Hořínková, Vlasta Korec, Miloš Knor, Ivana Korolová a celá řada dalších… 

„Chtěli jsme dát šanci i dalším velmi šikovným lidem, i těm, kteří mají s divadlem a muzikály zkušenosti. Z castingů vzešli ale třeba i nováčci, kteří neměli doposud velké zkušenosti s tímto uměleckým odvětvím, ale zaujali nás svým talentem i odhodláním pustit se do poměrně těžkého představení po herecké, pěvecké i choreografické stránce,” řekl na tiskovce režisér Roman Štolpa.

Reklama

Výběr článků

Načítám