Hlavní obsah

Putování Vysočinou aneb Osvěta problematiky autismu

Novinky, Alena Dolníčková

Beseda v rámci akce na podporu osvěty problematiky autismu s názvem Putování 2018 - Nahoru a dolů proběhne v KD v Novém Městě na Moravě. Besedy proběhnou v deseti z celkem čtrnácti měst Vysočiny, kterými účastníci trasy projdou.

Článek

Akce s názvem Putování je již šestým ročníkem putování dospělých autistů po městech České republiky. Organizátorem akce je sdružení autistů a odborníků Adventor. Letošní trasa povede skrze města Vysočiny a ve většině z nich proběhne veřejná beseda s putujícími.

Čtvrtou zastávkou cesty bude Nové Město na Moravě. Zde proběhne beseda ve čtvrtek 5. dubna od 18 hodin v klubovně Kulturního domu. V pátek 6. dubna v 9 hodin vyrážejí putující od Informačního centra na další etapu trasy, která povede do Ostrova nad Oslavou. Záštitu nad touto etapou převzal starosta města Michal Šmarda. 

Vysočinou Nahoru a dolů                                                                  

Letošní trasa Putování bude mít 283 km a účastníci tuto vzdálenost ujdou v období od 2. do 16. dubna. Tento ročník nese podtitul "Nahoru a dolů" a chce poukázat nejen na kopcovitý povrch Vysočiny, ale především na to, že život s autismem je sice drsný, ale také krásný. Stejně jako kraj, kterým letošní trasa vede. 

Putování začne v pondělí 2. dubna v Havlíčkově Brodě besedou a slavnostním zahájením. Následující den již účastníci vyrazí na cestu do druhého města, jímž bude Chotěboř. Stejně jako v letech předchozích, i letos bude jeden hlavní poutník. Tentok rok jím bude opět Vojtěch Bartošík. Kdokoliv se k němu může přidat a jít celou etapu nebo třeba jen kousek. Na stránkách Adventor bude možné zjistit, kde se právě putující nacházejí. Cestu ukončí 16. dubna beseda v Jihlavě. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám