Hlavní obsah

Psohlavci navštívili plzeňského hejtmana

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na krajském úřadu přijal v pondělí 27. února hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec zástupce Sdružení rodáků a přátel Chodska a Pošumaví – Psohlavci v Praze, aby ho seznámili se svými aktivitami a plány na letošní rok.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Sdružení rodáků a přátel Chodska a Pošumaví působí v Praze od roku 1983 a jednou z tradičních akcí, které v metropoli pořádá, jsou Pošumavské věnečky.

Článek

Toto krajanské sdružení působí v Praze od roku 1983 a jednou z tradičních akcí, které v metropoli pořádá, jsou Pošumavské věnečky.

"Pošumavské věnečky již přerostly rámec tradičních chodských plesů a v posledních letech se i díky Plzeňskému kraji stávají významnou národní českou krojovou slavností. Letos se uskutečnil 76. Pošumavský věneček a tím se akce řadí mezi nejstarší akce svého druhu konané na území Prahy," uvedl Václav Kupilík, předseda Sdružení rodáků a přátel Chodska a Pošumaví – Psohlavci v Praze.

Pošumavské věnečky si za dlouhá léta své existence získaly velkou oblibu mezi mnohými, jejichž srdcím je chodský kraj blízký.

Letošní Pošumavský věneček, kterého se zúčastnil také první náměstek hejtmana Jaroslav Bauer, se tradičně konal v sálech Národního domu na Vinohradech v Praze.

Na fungování sdružení přispěl letos Plzeňský kraj částkou 150 tisíc korun a stejně jako v loňském roce.

"Sdružení Psohlavci podporujeme a budeme podporovat i do budoucna. Každá podobná iniciativa je velmi záslužná, protože je potřeba zachovávat tradice pro další generace. Navíc nás Psohlavci už dlouho velmi dobře reprezentují v Praze a hájí zájmy jedné z významných oblastí Plzeňského kraje," uvedl hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám