Hlavní obsah

Psí útulek v Ostravě-Třebovicích nabízí novou službu. Během ní zájemce psa lépe pozná

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Ostrava zřídilo v roce 1998 Útulek pro nalezené psy v Ostravě-Třebovicích. V současné době je jeho kapacita 149 kotců a jsou nasmlouvány kapacity podle potřeby v Dětmarovicích a v Havířově.

Foto: Josef Zajíc

Útulek pro psy v Ostravě - Třebovicích, Provozní 4A, Ostrava- Třebovice

Článek

V současné době je v Městském útulku v Ostravě-Třebovicích na Provozní ulici 4A 86 psů. Zájemci si mohou vybírat z 64 pejsků. Novinka, kterou městský útulek nabízí, je možnost venčení psů městského útulku

Žadatel o venčení psa z útulku musí být starší 18 let a musí podepsat prohlášení o podmínkách venčení psa z útulku. Jde především o to, aby zájemce dodržoval podmínky prohlášení.

Tedy aby se pohyboval v určeném prostoru vymezeném mapou, kterou obdrží, musí dbát o bezpečnost psa i jeho okolí, nesmí psa pustit z vodítka a nesmí psa svěřit jiné osobě. Při převzetí psa zaplatí vratnou kauci ve výši 200 Kč, která mu bude po ukončení venčení psa vrácena. Venčení bude probíhat v pondělí, středu a sobotu  vždy od 12.00 do 16.00 hodin.

Předpokládá se, že zájemce o venčení psa z útulku blíže vybraného psa pozná, a pak se třeba posléze rozhodne psa z útulku převzít do své péče. A takových potřebných je v současné době v útulku 86 - z toho z 64 psů si mohou zájemci vybírat ihned.

„Bohužel se velmi často stává, že si zájemce psa odvede domů k osvojení, ale zase nám psa vrátí. Byl tu pán, který psa vrátil hned druhý den,” řekla při prohlídce Městského útulku Ostrava-Třebovice Magda Hegerová, asistentka veterinární péče, a dodala: „Proto je dobře, že bylo zavedeno venčení psů pro veřejnost, protože se eventuální zájemce o osvojení může s pejskem blíže seznámit předem.”

Zájemce si na počítači prohlédne všechny psy, kteří jsou momentálně připraveni k osvojení. O psech jsou zde veškeré informace (rasa, stav, pohlaví, místo nálezu, datum odchytu, barva, váha, jméno a další upřesnění o chování zvířete). Pokud se rozhodne, pracovníci útulku mu psa přivedou do prostoru, kde se mohou blíže seznámit a společně poznat zda si "sednou" či ne.  

Podle informací z Magistrátu města Ostravy je současná kapacita městského útulku Ostrava - Třebovice 149 kotců. Pro případný nárůst nalezených psů má městský útulek nasmlouvané kapacity v Dětmarovicích - 10 kotců a v Havířově - 5 kotců.  

Městský útulek v Ostravě-Třebovicích dělá vše pro to, aby si lidé co nejvíce psů, kteří žijí v útulku někdy i více než tři roky, osvojili do své péče. V rozmezí od prosince 2015 do prosince 2016 bude kampaň na promolavičkách, které budou umístěny například na zastávkách MHD, pěších zónách, v blízkosti obchodních center pod názvem Sedni si tady, čekám.

Související témata:

Výběr článků

Načítám