Hlavní obsah

Pryč s nudou, pojďme hrát házenou, zve děti TJ Sokol Hrabůvka

Novinky, Josef Zajíc

V pátek 17. června dopoledne se na hřišti TJ Sokol Hrabůvka uskutečnil XI.ročník turnaje v házené dívek pod sloganem Házenou proti nudě.

Foto: Josef Zajíc

XI. ročník házené dívek "Házenou proti nudě!" Padne, nepadne?

Článek

Turnaj je organizován pro dívčí a smíšená družstva prvního stupně základních škol v regionu města Ostravy. Dvacet sedm družstev bylo věkově rozděleno do čtyř skupin. Mini - děti ze školek, Semínka - děti 1. - 2. ročníku, Poupata - 3.- 4. ročník a nejstarší Růžičky - žákyně a žáci pátých tříd.

Motorem soutěže je vedoucí oddílu házené dívek při TJ Sokol Hrabůvka Tomáš Bárta, který tuto soutěž založil a úspěšně v ní, se svými spolupracovníky, pokračuje již jedenáctým rokem.

Hra je přizpůsobená věkové kategorii. Jsou výrazně zmenšené branky, zmenšené hřiště a hráčky používají odlehčený míč. To vše dává možnost se tomuto sportu věnovat i ve školní tělesné výchově. Jsou i zjednodušená pravidla a v družstvu mohou hrát i chlapci. Tento druh házené je nabídkou pro učitele prvního stupně, aby se zabývali také tímto sportem.

Podle Tomáše Bárty jsou z 15 základních škol, které se pravidelně soutěže zúčastňují, nejaktivnější družstva ze základní školy Formana, Paskovské a Klegové. 

"Zabývám se přípravou a tréninkem dívek v házené již jedenáctým rokem. Na naší škole se věnujeme především kopané a to již od prvních tříd ve spolupráci s fotbalovým klubem Vítkovic, proto jsem chtěla nabídnou alternativu i dívkám," řekla nám učitelka Mgr. Dagmar Haasová ze základní školy Klegové z Ostravy-Hrabůvky.

Vítězné družstva v jednotlivých věkových kategoriích obdrží cenu a diplom.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám