Hlavní obsah

První výstava otevřela zasedací sál centrálního obvodu v Plzni

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský centrální obvod podporuje kreativitu a tvůrčí činnost studentů, proto navázal spolupráci s plzeňskou Střední odbornou školou profesora Švejcara. Poskytl jí bezplatný pronájem prostor svého úřadu, které jsou tak od 1. února zkrášleny studentskými výtvarnými díly.

Foto: Hynek Mojžíš

Studenti SOŠ profesora Švejcara poděkovali centrálnímu obvodu Plzeň 3 za bezplatný pronájem sálu.

Článek

Veřejnost může navštívit výtvarnou výstavu studentů Střední odborné školy profesora Švejcara od 1. února v budově Úřadu městského obvodu Plzeň 3. Při této příležitosti si mohou návštěvníci prohlédnout nejen výtvarná díla, ale také nově zrekonstruovaný zasedací sál v podkroví budovy úřadu.

"Sál vznikl z potřeby rekonstrukce horního patra budovy úřadu. Od začátku jsme plánovali, že tyto prostory zpřístupníme široké veřejnosti. Se Střední školou profesora Švejcara spolupracujeme již dlouho a já jsem rád, že jsme jim jako prvním mohli nový sál bezplatně poskytnout,“ uvedl starosta centrálního obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach.

V současné chvíli stále probíhá rekonstrukce výtahu, po jejím dokončení bude do prostor sálu možný také bezbariérový přístup.

Slavnostní vernisáž výtvarné výstavy proběhla v úterý 1. února od 16 hodin a byla spojena s krátkou prezentací Střední odborné školy profesora Švejcara a hudebním vystoupením. Při této příležitosti studenti střední školy poděkovali centrálnímu obvodu Plzeň 3 za bezplatný pronájem sálu, magistrátu města za finanční podporu a profesorkám Zdeňce Pavlíčkové a Ivaně Ulrychové za pomoc při přípravě výstavy.

"Vystavená díla nesouvisejí jen s výtvarnou výchovou, ale třeba i s výpočetní technikou nebo oděvnictvím. Pro nás všechny je tato výstava výbornou zkušeností a získáním zpětné vazby,“ pronesla studentka Střední odborné školy prof. Švejcara Martina Kubečková, která vernisáž se spolužákem Martinem Ouřadou moderovala.

Jak informuje tiskové oddělení Úřadu městského obvodu Plzeň 3, bude výstava studentských děl pro veřejnost přístupna denně v době otevírací doby úřadu a to až do 28. února. Zájemci o prohlídku výstavy se mohou přihlásit na vstupní vrátnici Úřadu městského obvodu Plzeň 3, kde jim bude k dispozici odpovědný pracovník úřadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám