Hlavní obsah

První vánoční strom v Ostravě rozsvítili na Prokešově náměstí

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prokešovo náměstí u Magistrátu města Ostravy bylo již od odpoledne 26. listopadu krásně vyzdobeno a od 16 hodin program zahajoval žesťový kvintet Janáčkovy konzervatoře Ostrava. V 18.00 hodin slavnostně vánoční strom rozsvítil primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 26.11.2016 Vánoční strom na Prokešově náměstí v Ostravě.

Článek

V sobotu, den před první Adventní nedělí, se odpoledne postupně zaplňovalo Prokešovo náměstí u Nové radnice, kde sídlí Magistrát města Ostravy.

Od 16 hodin probíhal velmi pěkný, zábavný a také poučný doprovodný program. Mezi řadou atrakcí si každý návštěvník našel to své, něco zajímavého pro sebe i pro děti. Letošní specialitou byla Ježíškova pošta, ve které děti mohli poslat svá přání formou  korespondenčního lístku do Božího daru. Ofrankovaný korespondenční lístek pro Ježíškovou poštu dostane každé dítě jako dárek. 

Kromě žesťového kvinteta JKO bylo na programu Divadlo pro děti s představením Zimní pohádka.

Začalo se stmívat. Na náměstí svítila jen radniční věž, která se svými 85 metry je nejvyšší radniční věží v České republice. Tu navštívilo do 19 hodin více ne 420 lidí. Na pódiu se prezentoval folklorní soubor Hlubina a její dětská odnož Hlubinka. Před již zcela zaplněným náměstím se prezentoval soubor Čtyřlístek.

V 17.40 hodin nastala první slavnostní chvíle. Na pódiu byli vyhodnoceni Dobrovolníci roku 2016 v Ostravě. Podle primátora je v Ostravě v činnosti 1545 krátkodobých dobrovolníků a 800 dlouhodobých dobrovolníků, kteří pravidelně pomáhají potřebným. Z 22 nominovaných bylo před veřejností vyhodnoceno pět laureátů: Věra Šimíčková, Martina Kučerová, Petra Vonášková, Vincent Sikora a Mário Zemek.

A přišla událost nejdůležitější.  V 18 hodin primátor rozsvítil vánoční strom. Rozsvítil se nejen strom, celé Prokešovo náměstí „vyrostlo” do vánoční krásné a pohodové nálady. 

Program pokračoval koncertem žesťového kvintetu JKO spolu s Dětským souborem zahráli a zazpívali koledy. Večer uzavřel koncert zpěvačky Elis.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám