Hlavní obsah

První Supersprint triatlon ve Zlíně se vydařil, vyhrál ho Jan Volár

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšnou premiéru si odbyl o víkendu 11. a 12. května Supersprint triatlon, závod na extrémně krátké vzdálenosti v centru Zlína pod hlavičkou České triatlonové asociace. První den byl určen registrovaným sportovcům a část výsledků se počítala do Českého poháru.

Foto: archiv pořadatele

První zlínský Supersprint triatlon přilákal desítky sportovců z celé republiky.

Článek

V neděli pak dostala příležitost i široká veřejnost. Současně proběhl také supersprint štafet, který bude nově zařazen do programu olympijských her v roce 2020.

„Máme radost, že premiéra této organizačně náročné akce proběhla bez problémů a na výborné úrovni. Důležitá byla podpora města Zlína, policie a dalších institucí, které nám vyšly maximálně vstříc. Věříme, že se podařilo založit novou tradici, která bude mít další pokračování,“ uvedl ředitel závodu Karel Janák z pořádajícího sportovního klubu Titan Trilife.

Závod se odehrával u Stadionu mládeže. Ve venkovním bazénu sousedních lázní probíhala plavecká část, cyklistiku sportovci absolvovali v několika okruzích kolem stadionu a na jeho atletické dráze odběhli poslední část trasy.

Do sobotního klání se registrovalo 171 sportovců. Ti se nejprve utkali v intervalovém závodu na 200 m plavání, 4,5 km kola a 1,2 km běhu, jehož výsledek se počítal do Českého poháru. Vítězi se stali Jan Volár a Tereza Svobodová z domácího týmu Titan Trilife.

Právě Jan Volár z Etriatlon Team následně ovládl i hlavní závod na 250 m plavání, 6 km cyklistiky a 1,6 km běhu. „Organizátoři zvolili moc hezkou trať. Potěšila mě cyklistika s těžkým stoupáním po kostkách a rychlým sjezdem. Letos se mi právě na trasách s těžkou cyklistikou daří,“ pochvaloval si v cíli Jan Volár. Druhé místo obsadil Lukáš Červenka, třetí byl zástupce místního klubu Titan Trilife Filip Václavík.

Mezi ženami zvítězila Romana Gajdošová těsně před Ivetou Fairaislovou. Třetí byla Tereza Svobodová.

Příznivě závod ohodnotili reprezentační trenéři, kteří se přijeli podívat na výkony sportovců. „Perfektní zázemí, skvělá trať odpovídající trendu moderního triatlonu, také pořadatelsky bylo vše super. Je vidět, že tu funguje spolupráce s městem, což není všude běžné. Potenciál zlínského triatlonu je velký, do budoucna by se mi velmi líbilo, kdyby tu vznikla triatlonová akademie,“ uvedl trenér juniorské reprezentace Radek Eliáš.  

„Závod byl velmi dobře nachystaný. Navíc zázemí zlínského areálu, kde jsou podmínky pro všechny tři disciplíny na pětníku, je jedinečné. Vyzdvihl bych cyklistiku, která byla spravedlivá a v trendu, jímž se ubírá světový triatlon. Díky takovým tratím můžeme dobře připravovat reprezentanty, aby obstáli ve světě,“ doplnil Lukáš Vrobel, trenér reprezentace dospělých.

Do nedělního závodu štafet se zapojilo 5 týmů v dětské kategorii a 8 v kategorii dospělých. Možnosti zkusit si supersprint triatlon v Open závodu pro veřejnost využily další dvě desítky zájemců.

„Máme radost, že se závod povedl a v silné konkurenci se dařilo i členům našeho klubu. Zvláště třetí místa Terezy Svobodové a Filipa Václavíka jsou skvělým výsledkem, stejně jako druhé místo ve štafetách. Další medaile jsme získali i v dílčích věkových kategoriích. Děkujeme návštěvníkům, kteří přišli fandit, a všem dobrovolníkům, kteří se zapojili do organizace,“ uzavřel předseda klubu Titan Trilife Daniel Tkáč.

Reklama

Výběr článků

Načítám