Hlavní obsah

První předvelikonoční jarmark oslovil Pilníkováky

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 13. března v 15:00 hodin začal v Pilníkově historicky první Předvelikonoční jarmark.

Foto: Jaroslav Blažek

První předvelikonoční jarmark

Článek

Jarmarku se zúčastnilo celkem sedmnáct prodejců různých, nejen typicky velikonočních, výrobků a také osm dětí z nového místního kroužku pro děti Pilníkováček se svými vedoucími. Koupit jste si mohli různé velikonoční perníčky a chaloupky, malovaná vajíčka, pomlázky nebo i rozmanité šperky, ručně vyřezávané vařečky, lodičky či hračky. Také bylo možné ochutnat sýrové poháry, medovinu a jiné zdravé výrobky z pilníkovského Medového dvora.

Děti z Pilníkováčku nejenže prodávaly vlastní výrobky, ale také pro děti připravily tvořivou dílnu, ve které návštěvníkům, převážně dětem, umožnily omalovat si své vlastní velikonoční vajíčko.

V části sálu bylo připraveno posezení, kde si návštěvníci mohli zakoupené výrobky hned ochutnat. K tomu jim členové místního SDH Pilníkov uvařili kávu nebo poskytli i jiné nápoje a občerstvení. K poslechu celé odpoledne hrála místní jarmareční hudební skupina Nešlapeto.

Podívat se a poslechnout si skupinu Nešlapeto přišlo více než 150 návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám