Hlavní obsah

První máj trávili řečkovičtí pionýři úklidem

Novinky, Vítězslav Ondráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na svátek práce se vydali řečkovičtí dobrovolníci do Zamilovaného hájku, cíle vycházek nejednoho Brňana. Ne pro zábavu, ale uklízet odpadky po těch z nich, kterým je čistota přírody cizí.

Foto: Vítězslav Ondráček
Článek

Stalo se tradicí, že se každý rok vydávají řečkovičtí pionýři pomoci přírodě s jarním úklidem. V liché roky navštěvují spolu s ostatními brněnskými oddíly Moravský kras, v sudé Řečkovice - jejich domovskou městskou část.

Letos na prvního máje zvolili pro úklid Zamilovaný hájek - naposledy tam uklízeli před 6 lety. Jak se později ukázalo, stačilo pálení čarodějnic den předtím a bylo co dělat.

Ráno se sešlo 21 malých i velkých pionýrů a vydali se směr Zamilovaný hájek. Ještě než došli na plánované místo, hledali první úlovky kolem silnice. Po chvíli klidu následovala první skládka za zahrádkami, ale to nejhorší se teprve chystalo.

Stačilo dojít k ohništím, mnohdy nově vytvořeným večer předtím, a nestačili se divit. Všude plno plechovek, lahví a dalších odpadků po pálení čarodějnic, takže hned měli všichni co dělat. Je k nevíře, že někdo po sobě v přírodě nechá takový nepořádek.

Na závěr dobrovolníky čekala ještě jedna skládka - opět u zahrádek - pod ní bylo k nalezení i pár kusů pračky. Pak už se skupinka pomalu vydala zpátky do Řečkovic a rozešli se domů na oběd. Velký dík patří všem zúčastněným, odvedli kus práce a Řečkovice jsou zase o trochu hezčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám