Hlavní obsah

První etapa rekonstrukce kralupské Štefánikovy ulice běží na plné obrátky

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během každého léta probíhá v Kralupech nad Vltavou obvykle hned celá řada oprav a rekonstrukcí městských ulic. Nejinak je tomu i v létě letošním.

Foto: Martin Tlustý

Naše pondělní snímky jsme pořídili během skládání prefabrikovaných štěrbinových žlabů, s jakými je v Kralupech už dobrá zkušenost.

Článek

Jednou z těchto je letos kompletní rekonstrukce Štefánikovy ulice v Lobečku. Tato se při jízdě na most TGM po ulici Mostní směrem z Lobečku nachází vpravo od této, a to souběžně s ulicemi Masarykova a Benešova, které na druhém konci sídliště všechny ústí do ulice Revoluční.

Štefánikova ulice bude opravena v několika etapách. Stávající první etapa vede kolem prvního souběžného bloku domů nejblíže k páteřní Mostní ulici. Zde již byla kompletně odfrézována svrchní vrstva vozovky a bylo přikročeno k rekonstrukci chodníku. Ten, jak je již vidno, bude položen výše než původní vozovka, a to díky novým masivním obrubníkům. Dále zde budou instalovány v pondělí již dovezené štěrbinové žlaby, se kterými je v Kralupech již velmi dobrá zkušenost.

Po jejich položení budou následovat další obvyklé práce, jako je zhutnění podloží a následná pokládka nového asfaltového koberce. U příležitosti rekonstrukce vozovky budou na předem pečlivě vytipovaných místech zřízena další stání pro osobní motorová vozidla, a to průběžně v celé Štefánikově ulici. V části ústící do ul. Revoluční bude kvůli novým stáním dokonce zrušen zde nepříliš využívaný asfaltový chodník kolem tamního parčíku.

Velkým otazníkem je, jak se osvědčí již vyprojektované a v dohledné době k realizaci připravené přímé propojení páteřní Mostní ulice s doposud spíše klidnou ulicí Štefánikovou. Toto propojení povede přes stávající hojně využívaný pěší chodník jdoucí souběžně právě s ulicí Mostní, který je však z poloviny současně značně frekventovanou stezkou pro kralupské cyklisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám