Hlavní obsah

První družstva Opel Handy Cyklo Maratonu již projela Ostravou

Novinky, Josef Zajíc

V pátek 1. srpna začaly projíždět Fakultní nemocnicí v Ostravě-Porubě členové družstev Opel Handy Cyklo Maratonu. Spinální jednotka Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě byla dalším kontrolním bodem, kterým museli členové družstev projet.

Foto: Josef Zajíc

Opel Handy Cyklo Maraton v Ostravě. Dojíždí na sedmém místě člen družstva OSTRAVA !!! Evropské město sportu Tomáš Kořistka.

Článek

Tomáš Kořistka, redaktor regionální televize Polar a člen ostravského družstva, protnul bránu nemocnice na sedmém místě v 17.25 hodin z téměř  26 družstev, které zůstaly v soutěži. Předal štafetu Martinu Štěpánkovi, ten pokračoval k dalšímu kontrolnímu bodu.

„Závod je stále náročnější, ale tím více se nám všem líbí. Už to, že po pomalejším začátku jsme výrazně zrychlili a jsme na sedmém místě, je výborný výsledek. Předpokládáme, že do konce se nám třeba podaří ještě jedno místo stáhnout. Nejnáročnější jsou jízdy v noci, zvláště v dešti,” uvedl po dojezdu Tomáš Kořistka.

K tomu dodal olympionik Radim Kořínek: „Přesto se snažíme a jedeme, co můžeme. Kolik jsem najel dnes kilometrů? Hm, tak asi okolo sedmdesáti, ale právě dnes nás čeká výjezd na horní nádrž Dlouhých strání a to bude dost náročné.”

Jaký úkol má v týmu Martin Kráčalík? „Dělám supporta. Starám se o to, aby bylo družstvo v pohodě, aby mělo co jíst, aby měli jeho členové kde přespat, aby se měli kde umýt. Jedeme ve dvou skupinách. Na trati je jeden, který jede na kole, a v autě jsou ti, kteří ho budou střídat. V mém autě jedou ti, kteří odpočívají, a jízda je teprve čeká.”

Ostravští závodníci musí ještě do cíle urazit asi 750 km. Na trati jsou určené kontrolní body, které družstva musí projet. Jakou taktiku zvolí a kudy pojedou, je věcí týmového rozhodnutí.

Zhruba za hodinu se v kontrolním ostravském bodě objevil závodník Lukáš Kotzmunda z Rehabilitačního ústavu Hrabyně, který v 18.24 hodin předával štafetu člence týmu Janě Valové. Na další úsek se připravoval handicapový sportovec jedoucí na handbiku Martin Škarpa.

V ostravské části závodu jako první dojelo družstvo Desafío (Česká abilympijská asociace) - v 11 hodin a 50 minut. Na druhém místě ve 14.14 odpoledne projel tým Opel Cosmos před třetím AZ Pokorný, který projel v 15:30 hodin.

Následoval tým Wüstenrot  - 15:59, Opel Enjoy - 16:21, Černí koně - 16:25, OSTRAVA - EMS 2014 - 17:25 a na osmém místě Rehabilitační ústav Hrabyně v čase 18:25 hodin. Další družstva dojížděla později, mnozí až v nočních hodinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám