Hlavní obsah

Prvňáků ve Frýdku-Místku bude víc

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátkem února se ve dvanácti základních školách zřizovaných městem Frýdek-Místek konaly zápisy dětí do 1. tříd. Dostavilo se k nim 691 dětí (322 dívek, 369 chlapců), což je v porovnání s minulým rokem o 37 víc.

Foto: Pavelka Petr

zápisy do 1. tříd

Článek

Nejvíc prvňáků bylo již tradičně zapsáno na 1. ZŠ, 5. ZŠ a 8. ZŠ, tedy na školách, které se řadí ve městě k těm největším.    

Povinnou školní docházku musejí zahájit děti, které do 31. srpna 2014 dovrší věku šesti let, pokud jim nebyl povolen odklad školní docházky. „O odklad školní docházky požádalo 49 zákonných zástupců dětí, což je o 9 méně, než v roce předcházejícím,“ uvedla vedoucí odboru školství Ilona Nowaková s tím, že odklad je možný pouze při předložení dvou doporučujících posouzení, a to pedagogicko-psychologické poradny a odborného lékaře nebo klinického psychologa.  

V příštím školním roce by mělo do lavic 1. tříd základních škol zřizovaných městem usednout 642 prvňáčků, což je ve srovnání s tímto školním rokem téměř o 40 více.

„Od září proto město navýší celkový počet prvních tříd z nynějších 28 na 30. Celkem tak přibudou 2 první třídy, a to na 5. ZŠ a 6. ZŠ,“ doplnila Ilona Nowaková.  

V současné době navštěvuje základní školy 4 960 žáků. Od září se bude v základních školách vzdělávat přes 5 000 žáků.      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám