Hlavní obsah

Prvňáčci v krupských školách zaplnili lavice

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamatujete si na svůj první školní den? Mnozí rodiče, kteří 1. září poprvé doprovázeli své děti do školních lavic, sami vzpomínali, jaké to bylo, když začali chodit do školy.

Foto: Rostislav Kadlec

Starosta Krupky Zdeněk Matouš během zahájení školního roku

Článek

Pro dnešní nové školáky je 1. září dnem, kterým vstupují do významné etapy svého života. Ve třídách bylo znát nejenom napětí a očekávání něčeho nového, ale především radost z dlouho očekávané chvíle. Školní lavice se tak opět po roce zaplnily nejenom těmi více nebo méně zkušenými žáky, kteří již prostředí školy důvěrně znají, ale také těmi úplnými začátečníky, tedy novými prvňáčky.

V Krupce je dlouholetým hezkým zvykem, že zástupci vedení města vítají ve školách prvňáčky, kteří právě začínají svoji povinnou školní docházku. Starosta Krupky Zdeněk Matouš a další členové vedení města vítali žáky ve školních lavicích a vzpomínali na svůj vlastní vstup do první třídy. Však také nejeden z nich chodil do stejné školy, kam právě usedla nová školní generace.

„Věřím, že všichni budete do školy chodit rádi a těšit se, co všechno se ve škole dozvíte. S novými kamarády se všechno naučíte a paní učitelka vám bude určitě vždycky ráda pomáhat,” řekl prvňáčkům starosta Zdeněk Matouš, který navštívil nejprve jednotlivé budovy Masarykovy základní školy a poté Základní školu a Střední školu v ulici Karla Čapka v Maršově, kde kromě prvňáčků přivítal také studenty prvního ročníku střední školy.

Ve všech krupských základních školách bylo otevřeno 7 prvních tříd a 3 přípravné třídy, do kterých nastoupilo více než 200 nových žáků. Zřizovatel základních a mateřských škol, kterým je město Krupka, investuje každý rok do jejich obnovy a vybavení několik milionů korun.

V loňském roce byly s přispěním Operačního programu životního prostředí v rámci zajištění úspor energií kompletně zatepleny ZŠ Karla Čapka a ZŠ Na Hamrech. Letošní rok se z řady opatření například opravilo přístupové schodiště na ZŠ Masarykova, byly vyměněny dosluhující odsavače par na MŠ Sluníčko a MŠ Zvoneček nebo došlo k úpravě zahrady na MŠ Na Hamrech s úpravou nevyhovujících zpevněných ploch v prostorách školky.

Město Krupka má v plánu ze svého rozpočtu investovat v roce 2016 do základních a mateřských škol celkem 5,7 miliónu korun. Rodiče všech dětí si tak mohou být jisti, že místní školy a jejich rozvoj patří mezi významné priority vedení města Krupka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám