Hlavní obsah

Průmyslovka v Hodoníně se představila uchazečům v novém stánku

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na XXI. ročníku Veletrhu vzdělávání v Hodoníně se letos představilo bezmála šedesát škol. Mezi nimi se předvedla i hodonínská průmyslovka, a to ve velkém stylu. Využila k tomu zbrusu nový veletržní stánek.

Foto: Jana Slováková

Veletržní stánek hodonínské průmyslovky

Článek

Hlavní slovo při uměleckém pojetí nového veletržního stánku měl grafický design, jeden z oborů hodonínské střední školy. Hlavním úkolem byla jednoduchost, nadčasovost a barevnost nové prezentace.

Celé pojetí mělo ukázat trendy dnešní doby: čisté linie a maximální vzdušnost celého komplexu. Podle ohlasů přímo na Veletrhu vzdělávání se celý projekt nadmíru povedl.

O grafický design na hodonínské umělecké průmyslovce je již tradičně obrovský zájem, počet uchazečů překračuje počet míst ve třídách víc než trojnásobně. Studenti zde pracují mimo jiné na moderních počítačích v grafických programech.

Střední škola průmyslová a umělecká v Hodoníně je škola s víc než šedesátiletou tradicí. Každoročně otevírá čtyři čtyřleté studijní obory zakončené maturitní zkouškou: Grafický design, Užitá malba, Technické lyceum a Stavebnictví.

Její studenti pokračují na vyskoých školách převážně technického a nebo uměleckého zaměření. Například VUT Brno řadí hodonískou střední školu mezi TOP 10 škol, jejichž absolventi se často vyskytují na předních místech v pořadí úspěšnosti maturantů přijatých na VUT v Brně.

Reklama

Výběr článků

Načítám