Hlavní obsah

Průmyslová zóna v Krupce je jedna z nejúspěšnějších v České republice

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krupskou průmyslovou zónu v pondělí navštívil místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). Setkal se s vedením místního závodu Knauf Insulation, aby společně diskutovali nejen o podnikatelském prostředí v ČR, ale i o zapojení studentů středních a vysokých škol do praxe.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU - ČSL) a starosta Krupky Zdeněk Matouš (ČSSD) na místní radnici.

Článek

„Průmyslová zóna Krupka je dnes již ze 100 procent obsazená úspěšnými firmami, které zaměstnávají ve svých krupských závodech několik stovek lidí. Sekundárně jsou pak na tyto podniky napojené formou dodavatelských vztahů další desítky firem a celá průmyslová zóna tak dává přímo či nepřímo práci tisícovkám lidí, kteří by jinak v našem regionu těžko hledali uplatnění,” řekl k rozvoji města i širšího regionu starosta Krupky Zdeněk Matouš (ČSSD), který je současně členem krajské komise pro vědu, výzkum a inovace.

„Celá průmyslová zóna v Krupce vznikla ze soukromých zdrojů bez podpory z veřejných rozpočtů. Pro vznik zóny však naše město muselo najít vhodné pozemky. To se nakonec podařilo a úspěšný výsledek vidíte sami,” dodal starosta Matouš.

Historické hornické město Krupka je však v současné době také kandidátem na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Vicepremiér Pavel Bělobrádek si tak se zájmem prohlédl městskou památkovou zónu, která je spolu se štolou Starý Martin a dalšími hornickými památkami v katastru Krupky nedílnou součástí světové nominace.

„Máte zajímavé a hodnotné historické jádro svého města. Věřím, že ve své snaze budete úspěšní a Krupka rozšíří seznam nejvýznamnějších nejen českých, ale i světových památek. Máte plnou podporu ministerstva kultury,” ujistil vedení Krupky místopředseda vlády Bělobrádek.

Odborníci se shodují, že Krupka má světu určitě co nabídnout. Pokud vše dopadne podle představ místní radnice, bude Hornická kulturní krajina Krupka se svými památkami zapsána na seznam UNESCO v roce 2018.

Reklama

Výběr článků

Načítám