Hlavní obsah

Protivínské slavnosti nabídnou skvělou muziku

Novinky, Lenka Pokorná

Mimořádně atraktivní hudební program mohou již tradičně očekávat návštěvníci letošních městských slavností v Protivíně na Písecku.

Foto: Lenka Pokorná
Článek

Na oslavách, které jsou součástí projektu Oranžový rok v okolí Jaderné elektrárny Temelín, se v sobotu 29. srpna představí například Ondřej Havelka a Melody Makers, Richard Tesařík a Yo Yo Band, Miro Žbirka, Buty či Monkey Business. Protivínské slavnosti navštíví každoročně v průměru tři až čtyři tisíce lidí.

„Je to nepochybně jedna z největších a nejoblíbenějších kulturních událostí ve městě a proto se snažíme zajistit i její vysokou programovou úroveň. To samozřejmě klade značné nároky nejen na její organizační, ale také finanční zajištění. Udržet vysokou úroveň a atraktivitu slavností se nám daří především díky významné finanční pomoci Skupiny ČEZ,“ uvedl starosta Protivína Jaromír Hlaváč.

Dějištěm oslav, které jsou koncipovány jako loučení s létem a prázdninami, bude náměstí, nádvoří zámku, Kaplanka a městský památník. Vedle koncertů nabídnou velká a malá scéna na náměstí také taneční a fakírská vystoupení, siláckou či ohňovou show, loutková představení, kouzla a magii. Na zámeckém nádvoří bude návštěvníky čekat dětský koutek, simulátor jízdy na koni, gladiátorská aréna, katovské, mušketýrské a šermířské vystoupení.

Vedle výstavy 70 let protivínského skautingu se na Masarykově náměstí budou prezentovat také místní spolky Kocaňďáci, Junák, Apicentrum i Horizont. Jejich členové nabídnou lezeckou stěnu, lanovku, opičí dráhu i projížďky na koních a lodičkách. Dům dětí a mládeže Písek představí své tvořivé dílny.

Na nádvoří Kaplanky pak bude k vidění výstava dřevořezeb sochaře Jiřího Nekoly spojená s ukázkami vyřezávání soch motorovou pilou. Památník města Protivína nabídne výstavu Příroda jak malovaná a výtvarné dílny nejen pro děti. Oslavy začínají v sobotu 29. srpna ve 13 hodin a potrvají zhruba do nedělní druhé hodiny ranní.

„Městské oslavy pořádáme pravidelně, letos už podeváté, vždy poslední sobotu v srpnu a za tuto dobu si získaly obrovskou popularitu nejen mezi obyvateli Protivína a okolí, ale i mezi návštěvníky z jiných částí republiky. Tato akce se tak stala nedílnou součástí čtveřice hlavních kulturních událostí v Protivíně, které nám umožňuje realizovat na poměrně vysoké úrovni, mimo jiné, také dlouhodobá spolupráce s Jadernou elektrárnou Temelín Skupiny ČEZ. Zmiňovanou kulturní osu tvoří Novoroční ohňostroj, Svatoanenská pouť, Městské slavnosti a Zdobení vánočního stromu,“ poznamenal starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám