Hlavní obsah

Pronájem apartmánového bytu může pomoci i se splácením úvěru

Novinky, Magdalena Murková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pár týdnů v roce si užíváte, po zbytek roku vyděláváte. Řeč je o možné formě, jak zhodnotit svůj majetek, jenž momentálně nevyužíváte. Nájemníci, kteří si jej od vás pronajmou, pomohou například se splácením úvěru. Stačí jediné. Pořídit si zajímavou nemovitost na zajímavém místě.

Foto: Magdalena Murková
Článek

To už dávno není jen výsadou boháčů. V České republice jsou lokality poskytující pohodlné bydlení doslova v přírodě. Obyvatele neruší davy turistů a ceny místních služeb jsou stále přijatelné.

„Řekli jsme si, že chceme oddych v apartmánu obklopeném lesy umožnit i méně movitým,“ přibližuje myšlenku projektu David Pavlík, zástupce investora, který realizuje apartmánové bydlení v podhůří Vizovických a Hostýnských vrchů. 

Další apartmánové byty vznikají například v lokalitě Dolní Morava na úpatí Kralického Sněžníku. Loni byl v této obci otevřen moderní celoroční sportovní areál Sněžník. Developerská společnost EliteReal na svých webových stranách uvádí, že více než 50 % apartmánů je již prodáno. Blízkosti sjezdovky však odpovídá i vyšší cena ve srovnání s Apartmány Všemina. Na Dolní Moravě vzniká výstavba zcela nová, kdežto Apartmány Všemina jsou realizovány do již stojícího objektu.

„Rozhodli jsme se využít starou část hotelu, do níž postupně vestavujeme apartmánové byty. Proto se náklady na jejich pořízení mohou pohybovat i na 50 % ceny kvalitou srovnatelných komplexů v přeplněných lokalitách,“ vysvětluje Pavlík.

Nízká cena není jediným plusem. Projekt Apartmány Všemina šetří peněženku svých klientů i jinak. Apartmány investor dokončuje až po domluvě s klientem. Můžete si vybrat zařízení a vybavení podle sebe. Nebydlíte tak v prostředí, které zařídil někdo jiný. Volbou klienta je i dispozice apartmánu. Jelikož budova už stojí a je zkolaudována, blaženého klidu okolní přírody si užíváte už za tři měsíce po koupi.

Apartmánový komplex se nachází v areálu Activity Parku Všemina, s rychlou dostupností ze Zlína. Chcete-li, jen relaxujete u přilehlé vodní plochy. Možná ale preferujete aktivní odpočinek. Pouze s klíčem od apartmánu můžete vyrazit do sport adventure parku, zaplavat si v krytém bazénu nebo se projet na koni či čtyřkolce. Unavené tělo potom napraví wellness centrum, whirlpool a sauna.

Koupí apartmánu v přírodě výhody nekončí. Na jeho vlastnictví lze vydělat. Jak? „Pokud jste delší čas pryč nebo apartmán nevyužíváte, hotelová agentura jej nabídne k pronájmu. Do vaší peněženky se tak začínají kutálet výdělky od nájemníků. Ti nezanedbatelnou měrou pomáhají například s umořováním úvěru,“ zmiňuje David Pavlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám