Hlavní obsah

Prohlídky zámku Loučeň zpestří setkání s perlami barokní hudby

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prohlídky s múzami barokní hudby, při kterých si návštěvníci v hudebním salónu vyslechnou italské árie za doprovodu cembala, pořádá od 1. do 3. srpna zámek Loučeň. Vyvrcholením bude v neděli 5. srpna v zámeckém kostele od 14.30 hodin koncert souboru Barocco Vivo. Na programu budou i prohlídky zámku.

Foto: zámek Loučeň

zámek Loučeň

Článek

Od středy 1. srpna do pátku 3. srpna připravil zámek Loučeň pro milovníky hudby speciální Prohlídky zámku s múzami barokní hudby. "Návštěvníci si budou moci sednout do čalouněných křesel a pohovek, takže v tom, jak si hudbu na zámku vychutnávala dříve šlechta a jak si ji nyní vychutnají oni, nebude žádný rozdíl," sdělil Jiří Senohrábek, zámecký manažer.

Pouze v tyto dny si bude moci každý návštěvník zámku vybrat, jak si chce historické prostředí zámku Loučeň prohlédnout. V nabídce budou klasické prohlídky, speciální dětské prohlídky, čokoládové prohlídky i prohlídky s Bílou paní a rébusem z projektu Otevřte 13. komnatu, nebo letos poprvé také prohlídky s múzami barokní hudby. 

V rámci hudebních prohlídek zámeckých interiéru zazní v hudebním salónku, kam za svého života chodíval hrát i Bedřich Smetana, árie starých italských barokních mistrů. "V barokním zámku stylově pohladí barokní hudba. Zpěvačku s lahodným sopránem a mezinárodními zkušenostmi, hudebně vyškolenou v Mozartově rodišti Salzburgu, doprovodí jeden z nejlíbivějších hudebních nástrojů, cembalo," dodal Jiří Senohrábek.

Prohlídky s múzami barokní hudby (na cembalo zahraje Petra Žďárská, zazpívá Jitka Kopřivová) budou k vidění vždy o půl, začíná se v 10.30 hodin, poslední produkce bude od 16.30 hodin. K tomu jsou ve 14 hodin na programu ve všechny uvedené dny speciální dětské prohlídky, od 17 hodin pak prohlídka s ochutnávkou čokoládových pralinek. Návštěvníci ve čtvrtek 2. srpna se mohu navíc zúčastnit tajemné prohlídky s Bílou paní, a to v 11.00, 13.00 a 16.00 hodin.

Hudební slavnosti zakončí v neděli 5. srpna od 14.30 hodin koncert Hudební perly baroka v zámeckém kostele Nanebevzetí P. Marie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám