Hlavní obsah

Profesoři za školou aneb Občas je zapotřebí ten pořádek nakopnout

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Visio Art Gallery hostí výstavu obrazů a fotografií. Nechybí ani humor a zajímavé ztvárnění některých politiků.

Foto: Jan Kaše

Paravan Pavla Hauera

Článek

V plzeňské galerii Visio Art byla ve čtvrtek 4. dubna zahájena výstava s názvem Profesoři za školou, na které prezentují svá díla učitelé ze Střední uměleckoprůmyslové školy Zámeček.

„Za školou přimaluješ Moně Lise knír, ne, že bys nerad Leonarda, ale protože se prostě sluší udělat něco jinak. Občas je zapotřebí ten pořádek po duchampovsku nakopnout. Za školou i ve škole,“ uvádí se v pozvánce na výstavu.

Návštěvníci galerie jistě ocení pestrost zpracovaných motivů i použitých materiálů. Při prohlížení jednotlivých výtvorů není dobré spěchat, protože jedině pak objevíte zajímavé detaily. Například u obrazu Lukáše Kudrny Dům, který zbořili II. vám tak neujdou zajímavé nápisy či postavička, která může někomu připomínat mimozemšťana nebo ducha.

Uprostřed jedné místnosti zase stojí dílo Pavla Hauera s názvem Paravan s paní Dubuffetovou. Ta je zobrazena velice zajímavým způsobem – malá hlava, velká ňadra a tak trochu neobvyklá pánevní oblast.

A pokud jde o politiky, tak ty originálním způsobem v grafické knižní úpravě zobrazila Klára Hegerová.

Výstava potrvá do 26. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám