Hlavní obsah

Příznivci Linhartovského zámku chystají podzimní trojvernisáž

Novinky, Jaroslav Hrubý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě nedohořely poslední svíčky v zámeckém sklepení a příznivci Linhartovského zámku již chystají další podzimní trojvernisáž. Ta se uskuteční v sobotu 5. září v 18 hodin na zámku v Linhartovech.

Foto: Jaroslav Hrubý
Článek

Své velkoplošné obrazy představí návštěvníkům Dáša Lukůvková, krnovská výtvarnice, malířka, původem z Osoblažska. Tvoří poetické a imaginativní obrazy plné barev a duše. Je známá také ilustrací a tvorbou tarotových karet.

Vše co na obrazech objevíte, je ve skutečnosti nitro této umělkyně. Maluje, kreslí a má za sebou řadu úspěšných výstav. Jedna z jejich výstav se bude konat  5. září v prostorách Linhartovského zámku. Tyto obrazy  mohli obdivovat lidé například v Nizozemsku, Německu, Belgii, USA nebo Austrálii.  

Další z výtvarníků, který se představí kolekcí fotografií na téma Krajina a lidské tváře je  sklář a fotograf Petr Slavkovský z Vrbna pod Pradědem. Sklárna Jakub se specializuje na výrobu lesního skla populárního u nás ve čtrnáctém a šestnáctém století mimo to Petr nalezl zalíbení také ve fotografování.

Tradičně se představí na zámku také polští výtvarníci.

Reklama

Výběr článků

Načítám