Hlavní obsah

Přiveze si Václav Kolář z Tanvaldu titul mistra světa?

Novinky, Radek Janka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třídílný seriál mistrovství světa v biketrialu vyvrcholí o víkendu v severočeském Tanvaldu. S velkou nadějí budou čeští fanoušci sledovat nejen Václava Koláře v elitní kategorii, ale i další jezdce - Ondřeje Šenka v juniorech nebo třeba Vojtu Vepřeka v nejmladší kategorii Poussin.

Foto: Radek Janka

Vojtěch Vepřek, kategorie Poussin

Článek

Po prvních dvou soutěžích, které jezdci absolvovali v uplynulých dvou týdnech ve Španělsku, je čeká závěrečné kolo na domácí půdě. V tanvaldské kotlině se rozhodne o mistrovských titulech v jednotlivých kategoriích.

V nejvyšší kategorii Elite má velkou naději Václav Kolář. Pětinásobný mistr světa v mládežnických kategoriích Benjamin, Minime a Cadet z let 2002 až 2006 skončil v loňském roce v elitě na druhém místě. Letos zatím obě soutěže vyhrál a s padesáti body je na průběžném prvním místě. Za ním je Raul Gutierez (Španělsko, 36 bodů) a Rafael Tibau (Katalánsko, 33 bodů).

Velmi dobrou formu má i Ondřej Šenk v juniorech. Klidnou a bezchybnou jízdou v první soutěži na pobřeží Atlantiku si vybojoval druhé místo, které potvrdil i na druhé soutěži v Odeně. Juniorskou kategorii vede suverénně Arvis Dermaks z Lotyšska, druhý Šenk, třetí Marco Bonalda z Itálie.

V BIU se ale soutěží o tituly i v dětských kategoriích. Nejmladší člen české reprezentace, sedmiletý Vojtěch Vepřek, se v kategorii Poussin po vydařeném prvním kole drží na druhém místě s náskokem jediného bodu. I u něj, stejně jako u ostatních jezdců, tak bude celkové umístění záviset až na výsledcích tanvaldského závodu.

V sobotu se bude soutěžit v dětských kategoriích. Elita, junioři a senioři nastoupí do svých kontrolních úseků v neděli. Start vždy od devíti hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám