Hlavní obsah

"Příšerózní dovolená" v Mariánských Lázních

Novinky, Jakub Vohnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již čtvrtou sezónu se bude konat letní kino v samém srdci Mariánských Lázní, v areálu Arnika nedaleko slavné kolonády. Série promítání odstartovala v pátek 28. června dětským filmem "Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená" a bude pokračovat každé úterý v červenci a srpnu.

Foto: Archiv: Mobilní filmový klub
Článek

Promítání na čerstvém vzduchu pod hvězdnou oblohou se každým rokem těší větší oblibě, a proto byly vybrány filmy tak, aby uspokojily co nejširší spektrum diváků. Léto přeje především komediím a hned první úterý v červenci se můžete těšit na českého zástupce tohoto žánru - "Ženy v běhu", následovat bude slavné "Rozmarné léto" Jiřího Menzela.

O tom, že pravá láska dokáže překonat všechny překážky, vypráví chytrá americká komedie "Pěkně blbě". Další film "Všechno bude" je českou road movie, která vypráví příběh dvou kluků, kterým ještě nebylo ani patnáct a kteří se společně vydávají v ukradeném autě na cestu přes celou republiku.

Červenec uzavře absurdní komedie "Odborný dohled nad výkladem snu" o třech kamarádech, bývalých spoluvězňů z bolševického kriminálu, kteří spolu po ovdovění žijí v domě na česko-německém pomezí.

Srpen otevře druhý režisérský počin Jiřího Mádla "Na střeše", který vypráví o starším profesorovi, který ubytuje mladého Vietnamce, kterého najde ukrytého na střeše svého domu. Další film "Mars" je vztahová komediální romance v prostředí nehostinné planety od režiséra Benjamina Tučka s herci z divadla Vosto5.

Letní kino ukončí 20. srpna film s příznačným názvem "Happy end". Komedie Oldřicha Lipského a Miloše Macourka z 60. let s hvězdným obsazením je nezvyklým a odvážným experimentem, vypráví totiž děj pozpátku.

K zakoupení bude možné i občerstvení v retro karavanu "Mobilního filmového klubu", pod jehož hlavičkou je celá akce pořádána. Čas promítání bude vždy ve 22.00, těsně po setmění a v případě nepřízně počasí se promítání přesouvá do nedaleké budovy Kolonády.

Reklama

Výběr článků

Načítám