Hlavní obsah

Příšerné příběhy strýce Montaguea uvede Divadlo Puls na Kampě

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo Puls zahraje ze svého repertoáru v divadle na pražské Kampě úspěšné představení Příšerné příběhy strýce Montaguea, které vznikly na motivy stejnojmenné knihy pro děti od Chrise Priestleyho.

Foto: divadlo Puls

Příšerné příběhy strýce Montaguea

Článek

Ve středu 27. listopadu od 21 hodin budete moci zhlédnout zajímavé a úspěšné představení divadla Puls Příšerné příběhy strýce Montaguea.

V inscenaci hlavní postavu hraje Dušan Sitek, herec z divadla Pod Palmovkou, který exceluje například v divadelní inscenaci Králova řeč, či jsme jej měli možnost vidět v roli obchodníka Cohena v Lustigově Modlitbě pro Kateřinu Horovitzovou, která jezdila po vlakových nádražích nejen u nás, ale i na Slovensku a také v Osvětimi.

Další role hrají Petr Florián, Michal Hnátek, Josef Horák, Janka Valentová, Lenka Vahalová a Lucie Radimerská a to vše vzniklo pod režijním vedením Ewy Zembok. Premiéru si představení odbylo již v lednu tohoto roku a vždy jsou představení vyprodána.

Chlapec Edgar si hraje v lese s ostatními dětmi. Takové hry vyžadují ovšem často více odvahy a kuráže, než by si člověk pomyslel. Jakou cenu má dokázat ostatním vlastní odvahu?

Edgarův strýc žije osaměle ve svém domě uprostřed lesa. Zda se s Edgarem vidí poprvé, není zcela jasné. Strýc je však milý společník. Disponuje totiž nepřebernou zásobu hrůzostrašných historek. Jenže čím víc jich chlapec vyslechne, tím víc se cítí nesvůj. Ve vzduchu visí cosi zlověstného. Mlha venku houstne, v domě panuje čím dál větší zima a ozývají se v něm podivné zvuky. Odkud strýc všechny ty historky zná a proč ve svém sídle uchovává předměty, které v nich sehrály neblahou roli.

Jak vše dopadne? To uvidíte právě v divadle Kampa 27. listopadu od 21 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám