Hlavní obsah

Přírodovědecká fakulta Ostravské univerzity oslavila 20. výročí svého vzniku

Novinky, Beáta Kapošváry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přírodovědecká fakulta Ostravské univerzity oslavila v pátek 30. září dvacetileté výročí svého vzniku. Oslav se, kromě vedení fakulty, zúčastnili významní hosté, pracovníci fakulty i studenti.

Foto: Beáta Sklářová

Děkanka PřF OU doc. Dana Kričfaluši.

Článek

Přírodovědecká fakulta Ostravské univerzity je moderním a dynamickým vysokoškolským pracovištěm. Těší nás, že zájem o studium na Přírodovědecké fakultě OU neklesá.

„Dvacet let – to je z historického pohledu velmi krátké období. Ale pro nás, pro naši univerzitu a pro naši fakultu, je to období nesmírně dynamické – museli jsme překonat spoustu překážek, museli jsme být konstruktivní, akceschopní, ale především pracovití," uvedla v zahajovacím proslovu paní děkanka PřF doc. Dana Kričfaluši.

Během 20 let svého vývoje fakulta významně rozšířila své aktivity v oblasti vzdělávací, výzkumné a vývojové i materiální. "Je zřejmé, že na rozvoji fakulty a na výsledcích, dosažených v uplynulých 20 letech, se podíleli především její pracovníci a studenti. Těm všem bych chtěla velice poděkovat," dodala děkanka.

V rámci akce byla prezentována nejen fakulta, ale i jednotlivé katedry PřF prostřednictvím prezentací vedoucích kateder. Dále byli oceněni pracovníci, kteří stáli za vznikem fakulty nebo se významně zasloužili o její rozvoj. Ti obdrželi z rukou děkanky pamětní listy s poděkováním.

U příležitosti 20. výročí založení PřF vyhlásila děkanka soutěž PřF očima studentů, do které se mohli zapojit stávající studenti i absolventi naší fakulty. Tři nejúspěšnější obdrželi na oslavě 20. výročí založení PřF diplom a finanční odměnu.

Oslavu ukončil raut a každý z hostů obdržel na památku propagační DVD, na kterém najde informace a fotografie ze života fakulty.

Nejvýstižnější tečkou za touto akcí jsou závěrečná slova slavnostního projevu paní děkanky: „Věřím, že o naší fakultě ještě mnohokrát uslyšíte, a to především v souvislosti s výsledky práce našich zaměstnanců a studentů, kteří jsou tím největším bohatstvím našeho vysokoškolského pracoviště."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám