Hlavní obsah

Přípravy na volejbalovou kvalifikaci ve Žďáru nad Sázavou vrcholí

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalifikace Mistrovství Evropy juniorů ve volejbale proběhne ve Žďáru nad Sázavou od středy 11. do neděle 15. dubna. Přípravy dubnové kvalifikace pomalu vrcholí.

Foto: Michaela Poláková

Plakát Kvalifikace ME juniorů ve volejbale

Článek

Národní tým kolem trenéra Petra Judy, který trénuje mimo jiné také Velké Meziříčí, podstupuje každodenní dřinu v tělocvičně. Město Žďár se připravuje na nadcházející kvalifikaci. Hotely ve městě a Tálský mlýn, které budou hostit hráče a jejich realizační týmy či mezinárodní rozhodčí, delegáty CEVu a další, už očekávají příjezd zahraničních hostů.

„Sportovní hala Na Bouchalkách se také připravuje. Naváží se do ní mezinárodně schválený materiál od sítí přes oficiální míče od firmy Mikasa. Chybět nebudou ani vozíky, sloupky, počítadla, počítače pro live-scoring, obleky maskotů, audio techniku, až po tribuny či taraflexový povrch,“ přibližuje vybavení Petr Dostál, team manager českého národního týmu.

Přípravy na sportovní hale jsou však největší a nejnáročnější. „Koncem týdne v hale proběhla instalace taraflexu. Je nutné zatemnění prosklených bloků, aby slunce neoslňovalo hráče při hře, na čelo budovy bude instalován reklamní panel upozorňující na probíhající kvalifikaci, budou se instalovat boční tribuny,“ popsal další přípravy Dostál.

„Žďár nad Sázavou začíná pomalu, ale jistě, žít volejbalem a není se co divit. K vidění bude nejen tým České republiky, ale i vicemistři Evropy z Francie či vicemistři světa ze Španělska. Kromě nich o postup na mistrovství Evropy budou bojovat i týmy Slovinska, Estonska a Rumunska. A nikdo nebude chtít prohrát. Už teď je jisté, že bude k vidění vrcholný volejbal nejen evropské, ale i světové úrovně,“ dodal Dostál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám