Hlavní obsah

Připravuje se Funky jazzová noc na Karlštejně

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncert jazzmana Štěpána Markoviče a Gipsy Groove, funky soul kapely Gulo Čar, saxofonisty Ondřeje Štveráčka a řady dalších výrazných muzikantů připravují pořadatelé pro letošní léto na hradě Karlštejně. Vstup na koncert by měl být zdarma. O osudu velké hradní show rozhodují fanoušci.

Foto: www.stepanmarkovic.cz

Funky jazzová noc na Karlštejně 2014

Článek

Neobvyklý způsob získání prostředků k realizaci velké hradní show zvolili pořadatelé. Na místo vstupenek si fanoušci na webu projektu kupují CD, podepsané plakáty, jazzové CD boxy, Mp3 muziku nebo VIP vyhlídková místa s občerstvením. Najdete zde ovšem i velmi netradiční odměny za podporu koncertu v podobě soukromých hodin výuky hry na saxofon nebo možnosti někomu věnovat přímo během konání koncertu píseň.

Pokud se podaří shromáždit pořadatelům dostatečné množství financí, pak se koncert pod širým nebem uskuteční letos v srpnu. Jazzman Štěpán Markovič zde představí svůj funky jazzový projekt Gipsy Groove, vystoupí funky soul kapela Gulo Čar oceněná Andělem za Nejlepší desku se zpěvačkou Irenou Dirdovou a brilantní český saxofonista Ondřej Šveráček. Mezi dalšími zvanými hosty by mohl být i světoznámý trumpetista Laco Deczi, herec a milovník jazzu Karel Roden, Christina Praga a další osobnosti umělecké scény.

Výčet umělců slibuje kvalitní hudební zážitek v prostředí nočního středověkého hradu, který pořadatelé chtějí zaznamenat a následně i vydat na CD. Koncert bude navíc zřejmě možné i shlédnout online na internetu.

Jazzman Štěpán Markovič patří k nejvýraznějším postavám české jazzové scény. Doprovázel velké množství tuzemských a zahraničních hvězd jako například Ray Charlese nebo Lizu Minneli. Jeho kapela Gipsy Groove a funky soul formace Gulo Čar nabrali své muzikantské zkušenosti např. u Gipsy Kings, Jamese Browna či Douga Wimbishe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám