Hlavní obsah

Primátor Dittrich Experience a Roman Dragoun & His Angels zahráli v Písku

Novinky, Petr Hejna

Večer 11. května patřil v Divadle Pod čarou dvojici spřízněných - nejen avizovanými narozeninami, píseckých v kultuře působících osobností, kterými jsou hudebník Roman Dragoun a básník Milan Princ

Foto: Petr Hejna

Primátor Dittrich Experience

Článek

Kapela Primátor Dittrich Experience, kde aktivně působí Dragounův dvorní textař Milan PDE, nastoupila přesně ve 20.30, v docela stresujícím tlaku. Jak kvůli nedostatku času na potřebnou zvukovou zkoušku, tak i nejistotě, zda zpěvačka Blanka dorazí zavčasu, jsouc zaseknutá cestou z Olomouce kdesi v zácpě za Prahou, což se jí naštěstí hrdinsky na vskutku poslední chvíli podařilo.

Celý úvodní blok byl provázen velkoplošnou projekcí, do níž monumentálně vstupoval stín lysé lebi baskytaristy Jardy PDE. Z bohaté tvorby PD kapela vybrala skladby: Tvůj smích, tvůj pláč - Zvony - Je mi tě líto - Nevěřím - Bílá křídla - Jablka a Město spí.

Za bicími usedl Dan PDE, zlanařený kytaristou Petrem PDE, nejmladší člen (před půvabnou Blankou PDE), další lepá děva Samuela PDE hutnila zvuk bandu plochami kláves. O improvizační instrumentální party se staral především programově tandem kytara - bicí, takže došlo i na spojující pasáže, kde byl prostor pro zvuky kostelních varhan či Hammondů z kytarového syntezátoru, stejně jako pro četná kytarová sóla i vsuvky bicích v duchu rockového ducha přelomu 60. a 70. let.

Následné vystoupení Romana Dragouna (zpěvák, hráč na klávesové nástroje a skladatel), s podporou kapely R.D. & His Angels, splnilo pochopitelně veškerá očekávání.

Partu tvoří skvělá rytmika - baskytarista Filip Benešovský a Ondra Pomajzl za bicími, dvojčlenná dechová sekce - altsaxofonista Radek Kašpar a Miroslav Barabáš na trubku a perkuse, kytarista Miloš Švec a Roman za mikrofonem a třemi klaviaturami.

Zazněly skladby jak z nesčetné Romanovy sólové tvorby, tak psané pro Futurum nebo Progres2. Roman, písecký rodák, dovede na koncerty přitáhnout vždy dostatek posluchačů, tentokrát navíc očekávajících podporu uvedeného excelentního bandu. Silné (jak hudebně, tak textařsky) skladby v Romanově čistém přednesu, byly skutečnou lahůdkou pro milovníky netancovačkového rocku a pochopitelně si publikum vyžádalo od nadupané kapely i finální přídavky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám