Hlavní obsah

Primátor Dittrich Experience a Roman Dragoun & His Angels zahrají v Písku

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 11. května je v píseckém Divadle Pod Čarou na programu koncert, pojatý i jako narozeninová akce - Roman Dragoun slaví nedávných 55 let a Milan Princ (PDE) se vbrzku dožije 53 let.

Foto: Petr Hejna

Roman Dragoun

Článek

Roman Dragoun - zpěvák, hráč na klávesové nástroje a skladatel, je spojován s mnoha významnými domácími kapelami, jako třeba Progres 2, Futurum nebo Stromboli, působí též v projektu T4 a kromě sólového programu je k slyšení dále se zmíněnou početnější partou R. D. & His Angels, kde ho podporují zkušení muzikanti Filip Benešovský na basovou kytaru, Radek Kašpar s altsaxofonem, Miroslav Barabáš na trubku, Miloš Švec u elektrické kytary a Ondra Pomajzl za bicími.  

Primátor Dittrich Experience je nová frakce legendární jihočeské kapely, která se loni připomenula koncertem k 30. výročí, jeden z jejích zakládajících členů Milan Princ, je letitým Romanovým takřka dvorním textařem.

Pro tento večer nachystal spolu s dalším souputníkem a veteránem písecké hudební scény Jardou Lískovcem výběr z repertoáru Primátorů v nových aranžích a poněkud odlišném pojetí, kde hraje významnou roli častá improvizace živelné expresivně dravé kytary, zvukové kreace kytarového syntezátoru i důraz na barvitě členité party bubeníka.

Uslyšíte tedy protřelé rockové veterány (úhrn věku kvarteta ipsantů 200 roků - účast "nováčků" současně v kapelách Led Zeppelin Revival, Tunell, Bratři Karamazovi, 2 Generations, TransEuropean sExpress, Ivan Hajniš & Southern Crazy Men...) a současně pro větší potěchu oka uvidíte v tomtéž tělese mladé lepé děvy (úhrn věku dvojice mladic 37 svěžích jar).  

Oba spříznění jubilanti se tedy setkají, nikoliv utkají, na společném večeru v Podčáře - úvodní blok party Primátor Dittrich Experience scénicky doplní velkoplošná projekce s lasery, hlavní část večera pak bude patřit vystoupení Romana Dragouna & His Angels.  

Reklama

Výběr článků

Načítám