Hlavní obsah

Přijďte si do Holešova pro svého Warhola

Novinky, Dana Podhajská

Vlastní tričko s motivem krále amerického pop-artu Andy Warhola - takový bonus nabízí letní výstava, kterou připravila Zámecká galerie v Holešově.

Foto: Dana Podhajská
Článek

Městské kulturní středisko, které výstavu pořádá, postavilo přímo v expozici podobnou sítotiskovou dílnu, v jaké Andy vytvářel svá slavné díla včetně fenomenální Marilyn Monroe a dalších.

Návštěvník si z bohaté nabídky triček vybere oblíbenou barvu, velikost a jeden ze známých Warholových motivu. Grafik mu jej na počkání natiskne na tričko a návštěvník si domů odnáší originální suvenýr i zážitek - vlastního Warhola na prsou.

„Je to nástavba výstavy, něco navíc, čím chceme lidi potěšit. O dílnu je velký zájem, je vidět že Andy Warhol je celosvětový pojem,” uvedl k výstavě ředitel zámku Pavel Chmelík a dodal, že k potisku jsou v dílně připraveny i plátěné tašky.

Výstava Andy Warhola s příznačným názvem I´m OK, což byl jeho vzkaz na pohlednicích matce, představuje sto třicet exponátů - mimořádných děl v mimořádném prostoru, protože expozice je postavena na čtyři sta metrech čtverečních Velkého sálu.

Prezentuje to nejlepší, co Warhol vytvořil. Od sítotiskových portrétů slavných osobností, přes návrhy LP deset The Velvet Underground, Johna Lennona či Rolling Stone až po známé Campbellovy plechovky. K vidění jsou také autorovy reklamní práce z přelomu 50. a 60 let. Vedle stálé pražské expozice je holešovská výstava jediná v Česku, která Warholovu tvorbu nabízí v takovém rozsahu.

Výstava i její sítotisková dílna jsou otevřeny denně od úterý do neděle od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin až do 1. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám