Hlavní obsah

Přijďte se podívat, jak to chodí v pobytových zařízeních sociálních služeb

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uvažujete o umístění svého blízkého do pobytového zařízení sociálních služeb? Zvažujete sami pobyt v takovém zařízení? Přijďte se podívat na den otevřených dveří do některých pobytových zařízení sociálních služeb v Plzni.

Foto: Zdeněk Vacek

Všechna tato zařízení se poskytováním sociálních služeb snaží předcházet sociální exkluzi svých klientů se sníženou soběstačností.

Článek

Ve čtvrtek 17. března otevře své dveře veřejnosti domov se zvláštním režimem Sněženka. V pondělí 21. března jej pak bude následovat domov se zvláštním režimem Petrklíč a domov pro seniory Kopretina. V tyto dny zde budou návštěvníkům k dispozici sociální pracovnice domovů, které jim domov ukáží, případně zodpoví dotazy.

"Pobytová zařízení sociálních služeb, které provozuje Městský ústav sociálních služeb v Plzni, nabízí zájemcům možnost přesvědčit se, jakým způsobem a za jakých podmínek je zajišťována péče o seniory,“ uvedla tisková mluvčí Magistrátu města Plzně Zdeňka Kubalová.

Domov se zvláštním režimem Sněženka sídlí na adrese Klatovská 145, domov pro seniory Kopretina a domov se zvláštním režimem Petrklíč najdete v Západní ulici č. 7 v Plzni.

Všechna tato zařízení se poskytováním sociálních služeb snaží předcházet sociální exkluzi svých klientů se sníženou soběstačností. Svou činností, kterou zařízení vyvíjí, usilují o zachování a další rozvoj důstojného života těch, kterým jsou služby určeny a kteří je využívají.

Související témata:

Výběr článků

Načítám