Hlavní obsah

Přijďte se na zámek do Holešova inspirovat kreativitou studentů UTB Zlín

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zrodí se na holešovském zámku něco výjimečného? Odpovědí bude společenský večer Zrody - Jak se rodí kreativita, který ve spolupráci s Fakultou multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně připravilo Městské kulturní středisko Holešov.

Foto: MKS Holešov
Článek

Cílem je podpořit mladé lidi a jejich konkurenceschopné uplatnění ve zlínském regionu. Akce se koná 1. dubna od 18 hodin v zámeckém New Drive Clubu. 

První dubnový večer se na zámku v Holešově představí studentka designu oděvů Adriana Šatková s módní přehlídkou a dražbou modelů. Práci budoucí designerky doplní výstava obrazů Karolíny Christo, zlínské malířky, která se věnuje hlavně portrétům a figurám malovaných akrylem, olejem a kombinovanou technikou. Večer zpříjemní hudba komorního souboru Canticum Camerale.

Vstupenky lze již nyní koupit v Městském informačním centru v Holešově nebo on-line přes jeho webový portál www.holesov.cz.

Projekt Zrody vznikl mezi studenty a zlínskou malířkou Karolínou Christo, která s univerzitou začala spolupracovat, aby cíleně podpořila mladé lidi a jejich práci. Podle Pavly Kotyzové z fakulty multimediálních komunikací je právě toto životním cílem výtvarnice. Zrody jsou přitom vůbec prvním projektem, který z této spolupráce vzešel. Podle studentů se k námětu holešovský zámek dokonale hodí, protože je jako významná památka regionu bránou mezi tradicí a současností. Zároveň jako bývalé rodové sídlo zapadá do koncepce "zrodů".

Související témata:

Výběr článků

Načítám