Hlavní obsah

Přijďte posnídat do klášterní zahrady v Polici nad Metují

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Férová snídaně NaZemi je piknikový happening na podporu lokálních a fairtradových pěstitelů. Přidejte se a posnídejte s námi v sobotu 14. května od 9:30 v klášterních zahradách v Polici nad Metují.

Foto: Martina Váňová
Článek

Férová snídaně NaZemi se koná při příležitosti Světového dne pro fair trade, což je svátek, který slaví druhou květnovou sobotu tisíce lidí na celém světě. V roce 2015 snídalo přes 5200 lidí na 137 místech republiky.

V tento den a ve stejný čas se v desítkách různých měst a obcí České republiky sejdou tisíce příznivců fair trade, aby společně posnídali fairtradové potraviny. A vyjádřili tak podporu produktům, při jejichž výrobě byl brán ohled na lidská práva, životní prostředí a nebyla zneužita dětská práce. Připojují se tak k desetitisícům lidí na celém světě, kteří od roku 2004 slaví Světový den pro fair trade.

Smyslem happeningu je ukázat, že fair trade nemusí být jen příležitostnou záležitostí, ale že fairtradové potraviny se mohou stát součástí našeho každodenního života.

Akce mívá velmi neformální a přátelskou atmosféru. Účastníci si sami přináší fairtradové potraviny, například kakao, kávu, čaj, vejce, vlastnoručně vypěstovanou zeleninu nebo ovoce, ale třeba i domácí chleba upečený z místní mouky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám