Hlavní obsah

Přijďte do zámku Mníšku navštívit Španělský den s ochutnávkou sýra

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 22. července navštivte zámek Mníšek pod Brdy, kde se kromě prohlídek koná výstava fotografií památek spadajících pod UNESCO. V rámci této expozice se uskuteční speciální cestovatelský Španělský den. Uslyšíte o španělských památkách, zvycích, kultuře i gastronomii.

Foto: Anna Čelouchová

O španělské kultuře, gastronomii a památkách uslyšíte na zámku v Mníšku pod Brdy.

Článek

O španělských památkách zasvěceně povypráví zástupkyně vídeňské kanceláře Španělské centrály pro cestovní ruch, ale nejen to. Těšit se můžeme i na ochutnávky vína, olejů a extremadurského sýra. Návštěvníci si také odnesou drobnou pozornost, zdarma časopis Země světa o Španělsku, a každá návštěvnice získá vějíř.

Španělsko je země plná proslulých památek, které stojí za vidění, třeba palác Alhambra, klášter v Escorialu, historické centrum Córdoby nebo Toleda, římský akvadukt v Segovii, poutní město Santiago de Compostela nebo známá jeskyně Altamira.

Pokračovat ve výčtu by se dalo ještě dlouho, a i když asi nikdo nemůže všechna místa navštívit osobně, může si o nich poslechnout zajímavé vyprávění a prohlédnout si je na kvalitních barevných snímcích. A kdo ví, někdo třeba získá inspiraci, kam zavítat na dovolenou.

Během víkendu 22. a 23. července se v Mníšku pod Brdy koná tradiční Skalecká pouť s bohatým programem na náměstní, na Skalce i v zámku.

Reklama

Výběr článků

Načítám