Hlavní obsah

Při podzimní burze minerálů se v Ostravě prodávaly drahé kameny z celého světa

Novinky, Jiřina Soukupová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při sobotní ostravské burze minerálů bylo k vidění množství kamenů, polodrahokamů, zkamenělin, které na svých pultech nabízeli vystavovatelé na dvou patrech auly VŠB. K dispozici byla také odborná literatura a možnost si kameny hned na místě koupit.

Foto: Jiřina Soukupová
Článek

V sobotu 18. října se v prostorách Nové auly v areálu VŠB-TU v Ostravě-Porubě, konala od 9 do 15 hodin burza minerálů, prodávaly se zde drahé kameny z celého světa – za přítomnosti stovek zájemců a desítek vystavovatelů z Čech, Moravy a Polska.

K dispozici byla dvě patra, kde měli vystavovatelé stoly se svými kameny, minerály, šperky, knihami a doplňkovým zbožím v podobě rozmanitých ozdob. Minerály, polodrahokamy, zkameněliny nabízeli vystavovatelé na svých stáncích a lidé, kteří přišli v hojném počtu, si měli z čeho si vybírat. Mezi návštěvníky byli nejen dospělí, ale i děti, které si zde vybíraly dětské náramky, ozdoby či malé kamínky.

Na své si přišli i zájemci o léčivé kameny, šperky z kamenů nebo o odbornou literaturu.

Burza se zde koná dvakrát ročně a nachází své pravidelné návštěvníky, kteří přicházejí obdivovat krásu kamenů, polodrahokamů a přírodnin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám