Hlavní obsah

Při pivním festivalu se na Pražském hradě představí 70 minipivovarů

Novinky, Tereza Melišová

V pátek 12. června a v sobotu 13. června se bude konat již IV. ročník degustační akce - Pivo na Hrad s podtitulem Festival minipivovarů na Pražském hradě. Představí se 70 pivovarů, členů Českomoravského svazu minipivovarů.

Foto: Tereza Melišová
Článek

Každý z pivovarů vybere svá dvě nejlepší piva, až na pivovar U Fleků, jelikož vaří pivo jen jedno. K degustaci bude tedy připraveno 139 druhů piva 25 různých stylů z celé České republiky. Celkově se vyčepuje přes 7000 litrů piva.

Akce Pivo na Hrad se bude konat v prostorách Královské zahrady Pražského hradu, na Střelecké cestě pod Královským letohrádkem, v pátek 12. června od 14 do 20 hodin a v sobotu 13. června od 12 do 20 hodin. Na festivalu budou přítomni sládci a majitelé z každého pivovaru, kteří budou podávat návštěvníkům co nejobsáhlejší a nejpřesnější informace.

„Sládky na festival zveme hlavně proto, aby lidem představili nejen jejich pivovar, ale i jejich město, či kraj. Vždyť jak nejlépe poznat naši krásnou vlast, než skrze pivo,“ uvedl Jan Šuráň, Prezident Českomoravského svazu minipivovarů.

Hlavním cílem festivalu je seznámit návštěvníky s historickými kořeny českého a moravského pivovarnictví a ukázat jak tradiční, tak i moderní způsoby výroby piva.

Akce poprvé nabízí vstupenky v předprodeji, a to online na www.minipivo.cz. Vstupenek je připraveno omezené množství. Na každý den jich je uvolněno 1200. Hlavním partnerem čtvrtého ročníku jsou Pacovské strojírny a. s.

O Českomoravském svazu minipivovarů:

Českomoravský svaz minipivovarů byl založen 16. dubna 2011 32 restauračními pivovary, jako reakce na neustále rostoucí počet restauračních a produkčních minipivovarů a v současné době má 94 činných členů. Českomoravský svaz minipivovarů slouží jako profesní organizace, která poskytuje poradenství, vzdělávací servis a školení a v neposlední řadě informační servis o vhodných zdrojích a surovinách pro výrobu piva. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám