Hlavní obsah

Při nehodě motorového rogala na Brněnsku zemřel člověk

Novinky, Martin Seidl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nehoda se stala v sobotu 11. června krátce po osmé hodině hned vedle modelářského letiště v Syrovicích na Brněnsku.

Foto: Martin Seidl
Článek

Ve dvoumístném rogalu byl při nehodě padesátišetiletý muž sám. K nehodě byl přivolán  vrtulník Policie ČR s hasiči – leteckými záchranáři na palubě. Osádka vrtulníku zůstala v záloze a nezasahovala.

I když se stroj zřítil do bahnitého terénu, hasičům se podařilo dojet do bezprostřední blízkosti nehody. Muž, který byl částečně mimo rogalo a částečně pod ním zaklíněn za nohu, nejevil známky života. Hasiči muži okamžitě poskytli předlékařskou pomoc a pomocí masáže srdce a podpůrného dýchání kyslíkovým přístrojem se ho snažili oživit.

V resuscitaci zraněného pokračovali zdravotníci, kteří na místo přivolali i vrtulník letecké záchranné služby. Lékař ZZS ale konstatoval, že pilot rogala nehodu nepřežil. Jeho tělo hasiči pomocí hydraulických nůžek vyprostili. Zřícené rogalo hasiči zabezpečili proti případnému vzniku požáru a odpojili baterii. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Okolí události ohraničili zabezpečovací páskou. Příčinu nehody zjišťují policisté, na místo byli povoláni experti letecké inspekce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám