Hlavní obsah

Při Mezinárodním mistrovství ČR v krasobruslení uvidí diváci v Ostravě i Michala Březinu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní mistrovství České republiky v krasobruslení pro rok 2012 hostí ve dnech 16. a 17. prosince Ostrava. Závody se konají na zimním stadionu v Ostravě-Porubě.

Foto: Josef Zajíc

Páteční program .

Článek

Již v dopoledních hodinách v pátek 16. prosince probíhaly tréninky nejlepších krasobruslařů Slovenska, Polska a České republiky. Soutěží se ve věkových kategoriích žáků, juniorů a dospělých.

Soutěžící se střetnou v disciplínách taneční páry, sportovní dvojice, muži a ženy. V pátek v 14.30 hodin soutěž odstartovala závodem tanečních párů juniorů, pak nastoupily ženy, které vystřídaly v 17 hodin taneční páry dospělých. Od 18 hodin závodily sportovní dvojice dospělých. Páteční program ukončili ve 21 hodin muži.

V sobotu 17. prosince začne hlavní program v 10.15 volnými tanci juniorů, následovat budou volné jízdy žen. Odpolední program zahájí ve 14 hodin dospělí volnými tanci, na které bude navazovat soutěž volných jízd sportovních dvojic. Soutěžní program bude zakončen volnými jízdami mužů. O titul bude bojovat český i reprezentant Michal Březina.

V 19.10 je na programu slavnostní vyhlášení nejúspěšnějších účastníků mistrovství. Ve 20 hodin mohou návštěvníci sledovat slavnostní exhibici vítězů všech disciplín a držitelů stříbrných medailí.

Celkem se závodů účastní 68 závodníků pod bedlivým okem 16 rozhodčích z Polska, Slovenska a České republiky. Ředitelem je Ing. Stanislav Žídek, předseda BK LR Cosmetic Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám