Hlavní obsah

Při koncertu v Cafe Sonia se prolínaly světy opery a šansonu

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 14. února na svátek zamilovaných se v pražské hudební kavárně Cafe Sonia na Žižkově konal koncert, který spojil hudební žánry opery a šansonu.

Foto: Marek Velebný

Organizátor - operní tenor Lukáš Moravec

Článek

Spojení opery a šansonu během jednoho večerního koncertu představovalo velmi zajímavou kombinaci dvou hudebních stylů, které měly u publika velký úspěch. Hostům hudební kavárny se představili dva významní umělci - operní tenor Lukáš Moravec a šansoniérka Míša Břízová, za klavírních doprovodů Martina Hořejšího a Boženy Englerové.

Umělci navodili skvělou nejen valentýnskou atmosféru, za což jim bylo obecenstvo velmi vděčné. Program byl pestrý, s velkým profesionálním nasazením, ale zároveň s uvolněnou atmosférou, kterou hosté hudební kavárny v Milíčově ulici na Žižkově vřele uvítali.

V repertoáru zazněly české a francouzské šansony, italské a české operní árie a téměř závěrečným "bonbónkem" byla árie Prince z opery Rusalka, se kterou si bravurně poradil Lukáš Moravec s klavíristkou Boženou Englerovou. Ta na dotvoření valentýnské atmosféry na klavír zahrála známou melodii z filmu Tři oříšky pro Popelku.

Během koncertu měli diváci možnost stylově ochutnat nejrůznější valentýnské pochoutky, od malých růžových srdíček, až po velký dort. 

V hudební kavárně se pravidelně konají kulturní akce, koncerty, výuka salsy apod. V nejbližší době je to například Muzikálový večer ve středu 18. února od 19.30 hodin, kdy klavíristka a herečka Božena Englerová hudebně doprovodí na klavír pěvecké vystoupení Marcely Laurinové, studentky mezinárodní konzervatoře Praha v oboru muzikál.

V sobotu 21. února od 19.30 hodin tamtéž v hudební kavárně Cafe Sonia Božena Englerová hudebně doprovodí na klavír autorské čtení povídek západočeského autora Václava Englera v pořadu s názvem Všechny králíčkovy lásky...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám