Hlavní obsah

Při jarních rybářských závodech v Bystřici se budou lovit hlavně kapři a pstruzi

Novinky, Miroslav Slaninák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I letos pořádá místní rybářská organizace v Bystřici každoroční jarní rybářské závody. Klání je rozděleno do dvou dnů a je určeno i pro nerybáře.

Foto: Miroslav Slaninák

plakát rybářských závodů

Článek

V sobotu 26. dubna soutěží dospělí od 8 do 13 hodin a v neděli, 27. dubna, se utkají v lovu ryb děti a mládež, od 9 do 13 hodin. Začátek prezentace závodníků je v sobotu od 7.00 hodin a v neděli od 8.00 hodin v klubovně u místního rybníku - Olše 6A.

Lovit se budou hlavně kapři a pstruzi duhoví. Chytá se jedním prutem na položenou, nebo plavanou. Za každý centimetr ušlechtilé ryby (kapr, pstruh, tolstolobik, amur, candát, sumec) se počítá 1 bod. Za ostatní ryby se počítá 1 pomocný bod za rybu. V případě rovnosti bodů rozhodují pomocné body, nebo váha ponechané ušlechtilé ryby. Vítězí soutěžící s nejvyšším počtem bodů.

Letos jsou pro stupně vítězů připraveny ceny v hodnotě 30 000 Kč. Pokud neholdujete rybolovu, přijďte ochutnat speciality naší kuchyně, nebo vyhrát v tombole živou rybu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám