Hlavní obsah

Přeshraniční spolupráce Pošumaví s Bavorskem se dále rozvíjí

Novinky, Ivo Šašek

V minulých dnech podepsali předsedové MAS Pošumaví a LAG Regen memorandum o vzájemné spolupráci v regionálním rozvoji.

Foto: Ivo Šašek

Podpis memoranda mezi LAG Regen a MAS Pošumaví

Článek

Tomáš Zelený, předseda Místní akční skupiny Pošumaví, se za přítomnosti manažerů MAS Pošumaví v Regenu sešel s Katharinou Zellnerovou, předsedkyní LAG Regen, místopředsedou této místní akční skupiny Herbertem Altmannem a manažerem bavorské MAS Tobiasem Wittenzellnerem, aby podepsali memorandum o vzájemné spolupráci. Místní akční skupina v Regenu vyvíjí svoji činnost v celém okrese a podporuje jeho marketingovou značku Arberland.

Memorandum vyjadřuje vůli obou stran podílet se především na výměně zkušeností s prováděním cílů strategie CLLD. To je dokument pro komunitně vedený místní rozvoj, ve kterém jsou stanoveny prioritní cíle regionů. Dále memorandum předpokládá společný marketing a propagaci, transfery technologií a spolupráci v oblasti vzdělávání.

K tomu obě strany předpokládají výměny expertů na semináře a workshopy pořádané jedním z partnerů. Memorandum počítá i s navazováním a rozvíjením partnerských sítí, jak to předpokládá Euroregion Šumava a program Evropské územní spolupráce.

Zájem je i o  spolupráci v cestovním ruchu. Důraz oba partneři kladou na navazování přeshraničních kontaktů nejen na úrovni obcí, ale i podnikatelských subjektů, neziskových organizací a na vyhledávání vhodných forem spolupráce.

Předseda MAS Pošumaví Tomáš Zelený na závěr společného jednání poznamenal: „Naše místní akční skupiny mohou vytvořit příznivý rámec pro spolupráci mezi oběma regiony - Pošumavím a územím Arberland. Bezprostřední kontakty však musí navázat nebo prohloubit obce, podnikatelé i neziskový sektor. Jen tak se nebude jednat pouze o formální práci, ale o oboustranně zajímavé vztahy.”

Reklama

Výběr článků

Načítám