Hlavní obsah

Přes tisíc sportovců běželo při 53. ročníku Ostravského maratónu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé z Maraton klubu Seitl Ostrava a atletického oddílu SSK Vítkovice s podporou města Ostravy připravili na sobotu 27. září 53. ročník Ostravského maratónu. Start a cíl byl na Masarykově náměstí. Byla vytýčena nová trať - maratón se běžel na okruhu 10 548 metrů dlouhém - atleti ho zdolali čtyřikrát.

Foto: Josef Zajíc

Ostravský maraton 27.9.2014: Vítězové koloběžek: Martin Komár, Adéla Sumcová.

Článek

V 11.50 odstartovali závodnici na speciálních koloběžkách na jedno kolo, tedy na čtvrtmaratón. Ve 12.00 hodin odstartovali všichni na půlmaratón - zdatnější muži a ženy se pustili na maratónskou trať. Pro zpestření připravili pořadatelé také závod týmů ve štafetovém běhu. Byl také odstartován běh rodičů s dětmi.

Počasí bylo vynikající, nepršelo, bylo tak akorát, tedy ani chladno, ani příliš teplo a to závodníkům vyhovovalo. Na Masarykově náměstí byly stánky především se sportovním zbožím, ale také s občerstvením pro diváky. Sportovci se mohli nechat před i po závodě namasírovat.

V 17.30 hodin proběhlo velmi pěkné a důstojné vyhodnocení výsledků ve všech závodech a kategoriích v Obchodním a zábavním centru FORUM Nová Karolina.

V závodě koloběžek zvítězila Adéla Sumcová z Lipníka a Martin Komár z Pardubic ze sportovního klubu Tým bez pedálů.

V půlmaratónu zvítězila Šárka Macháčková, která trať uběhla za 1 hodinu  a 23 minut. Nejrychlejším mužem byl Jiří Čivrný - 1:12:52.

Maratónskou trať zdolal v Ostravě 43letý Mulugeta Serbessa za 2:31:43, startující za Ortopedie a Rehabilitace Týn. Na druhém místě doběhl Miroslav Pinďák - Vansdorf - 2:38:33 - před třetím Danielem Orálkem - AC Moravská Slavia Brno - 2:42:08.

Kategorii žen vyhrála zkušená domácí závodnice Tereza Šádková - MK Seitl Ostrava - 3:24:38. Druhá za ní doběhla Alena Kriklová - Jaroměřice u Jevíčka - 3:34:44 - a třetí Lenka Hájková VZS Ostrava - 3:36:19.

Ve štafetovém běhu zvítězilo družstvo Bikemania Shop team - 3:30:12. Na druhém místě SK Oceláci Ostrava - 3:30:46. Třetí skončil SMS Steel Men´s Symphony - 3:30:50.

Reklama

Výběr článků

Načítám